Ветеранам потрібно давати кредити, а не пільги, — Тука

Ветеранам потрібно давати кредити, а не пільги, — Тука

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука переконаний, що ветеранам АТО після демобілізації варто давати пільгові кредити для запуску власного бізнесу замість надання пенсій, земельних ділянок або соціальних пільг.

Про це урядовець написав на своїй сторінці у Facebook за підсумками зустрічі з помічником Генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем.

"Щойно з Міністром мали зустріч з помічником Генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем. Користуючись досвідом Хорватії, пан Шимонович висловив цікаву думку щодо соціалізації наших захисників після демобілізації. Зокрема, він вважає помилкою Хорватії надання ветеранам певних пільг та пенсій. Така ситуація призвела до виключення ветеранів з соціальної життєдіяльності суспільства і, як наслідок, призвела до негативних наслідків: алкоголізму, насильству і т.і.і", — розповів Тука.

На думку Шимоновича, найкращий варіант — це надати можливість ветеранам взяти пільгові кредити для відкриття власного бізнесу.

У свою чергу Тука додав, що надання державою ветеранам земельних ділянок — не найкраща ідея.

Переважна більшість хлопців просто не мають коштів для будівництва житла. Таким чином, більшість з них, надалі просто продають ці ділянки, чим вже користуються деякі забудовники...,— зазначив заступник міністра.

Джерело