Вночі на Луганщині бойовики підірвали залізницю

Вночі на Луганщині бойовики підірвали залізницю

Після 2-ї години ночі було підірвано залізничну колію на перегоні «Попасна – Роти», що на контрольованій Україною території Луганської області за кілька кілометрів від лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-служба Луганської військово-цивільної держадміністрації.

Очевидно, вибухівку заклала й привела в дію ворожа розвідувально-диверсійна група. Вибух стався на 5 – 6-му кілометрі залізниці в напрямку Світлодарська (місто на контрольованій Україною території Донецької області), в результаті пошкоджено близько 300 метрів колії.

- Це одна зі стратегічно важливих гілок залізниці, яка використовується для доставки вугілля з державних підприємств «Первомайськвугілля» та «Лисичанськвугілля» (що на контрольованій Україною території) до Вуглегірської теплоелектростанції в Світлодарську, - повідомляє керівник Луганщини Геннадій Москаль. - Зараз на місці працюють ремонтні бригади та співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Відновлювальні роботи ускладнюються тим, що підходи до залізничної колії в багатьох місцях заміновані. Завтра до кінця дня рух по залізниці планують відновити.