Вперше за останні 6 років усі райони та міста Харківської області перевиконали бюджети

Вперше за останні 6 років усі райони та міста Харківської області перевиконали бюджети

У середньому за підсумками 7 місяців 2015 року до бюджетів усіх рівнів надійшло на 16% більше коштів, ніж було заплановано.

«Такий результат був досягнутий завдяки ініційованому і контрольованому головою облдержадміністрації Ігорем Райніним посиленню бюджетної дисципліни, - підкреслила заступник голови ХОДА Юлія Світлична, передає slk.kh.ua.

- Також на наповненні бюджетів істотним чином позначилися бюджетна децентралізація, що відбулася цього року, та збільшення податкової бази за рахунок акцизів і податку на майно».

За інформацією Юлії Світличної, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, дохідна частина бюджетів в області зросла на 32%.

«Як правило, у нас ті чи інші населені пункти і райони хронічно не виконували свою дохідну частину. Зокрема, така ситуація була постійно з містом Харковом, - пояснила Юлія Світлична. - За останні п'ять-шість років ми вперше бачимо таку картину, щоб всі бюджети були виконані та перевиконані. Це результат великої роботи, проведеної ХОДА. Зазначу: такий рівень наповнення бюджетів дає нам можливість своєчасно розраховуватися за енергоносії, проводити платежі через органи казначейства та інші розрахунки, які передбачені в бюджетах районів і міст».

Серед районів, що найкраще наповнюють свою казну, Юлія Світлична відзначила Харківський (перевиконання майже на 39% або на 37 млн в абсолютних цифрах), Красноградський і Зміївський (більш ніж 150% до плану) та Балаклійський (9 млн плюсом).