Всесвітній конгрес кримських татар переобрав своїм президентом Рефата Чубарова

Всесвітній конгрес кримських татар переобрав своїм президентом Рефата Чубарова

Всесвітній конгрес кримських татар переобрав своїм президентом голову Меджлісу кримськотатарського народу і народного депутата Верховної Ради Рефата Чубарова. Його кандидатуру підтримали 260 делегатів Конгресу, що проходить у турецькій Анкарі в суботу, повідомляє radiosvoboda.org.

Делегати також пропонували на цю посаду лідера кримських татар Мустафу Джемілєва, але він відмовився.

«Це навіть не обговорюється, тому я пропоную кандидатуру Чубарова. Неважливо чи є авторитет у Мустафи Джемілєва чи ні, авторитет Мустафи Джемілєва буде завжди поруч з президентом Конгресу, кого б не обрали на цю посаду», – сказав Джемілєв.

Як передає "Крим. Реалії", третім претендентом, чия кандидатура і була у підсумку висунена на голосування поряд з кандидатурою Чубарова, став заступник голови Меджлісу Аслан Омер Киримлі, але за нього проголосувало лише 60 делегатів проти 260, які підтримали Чубарова.

Раніше сьогодні на Конгресі було обрано його президію і секретаріат. Раду правління Конгресу планують обрати у неділю, 2 серпня.

Рефат Чубаров був обраний президентом Всесвітнього конгресу кримських татар у 2009 році, тоді форум проходив на території Криму.