Встановлено світовий рекорд швидкості передавання даних у мобільній мережі

Встановлено світовий рекорд швидкості передавання даних у мобільній мережі

Компанії Ericsson і Telstra заявили про досягнення нового рекорду швидкості передавання даних в мобільній мережі четвертого покоління LTE Advanced. Під час експерименту з агрегацією частот досягнуто пропускної здатності на рівні 1 Гбіт/с. Якщо точніше, то на практиці швидкість завантаження даних перевищила 950 Мбіт/с, передає expres.ua.

Настільки хорошого результату вдалося досягти завдяки агрегації п'яти несучих частот. В експерименті були застосовані канали по 20 МГц на частотах діапазонів 700, 1800, 2 100 і 2600 МГц (2 × 20 МГц). Іншими словами, фахівці використовували спектр сумарною шириною в 100 МГц.

Під час експерименту застосовували мобільний пристрій Cobham Aeroflex TM500.

Результати експерименту, як повідомляє 3dnews, даюють можливість для роботи майбутніх технологій агрегації несучих частот в мобільних мережах п'ятого покоління (5G). Ericsson займається дослідженнями у цій сфері. Фахівцям компанії, зокрема, вдалося здійснити бездротову передачу даних зі швидкістю 5 Гбіт/с в робочій мережі 5G, але поки що в лабораторних умовах.

Комерційні сервіси 5G з'являться приблизно у 2020 році. Для них визначена максимальна швидкість передавання даних -- 20 Гбіт/с.