Яценюк: 63 слідчих отримуватимуть зарплату 30 тис. грн

Яценюк: 63 слідчих отримуватимуть зарплату 30 тис. грн

63 слідчих головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ з сьогоднішнього дня будуть отримувати по 30 тис. грн заробітної плати

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду сьогодні, 4 квітня, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС.

"63 слідчих сьогодні рішенням уряду будуть отримувати за 30 тисяч, аби зробити перший крок у боротьбі з корупцією", - повідомив прем'єр.

Відповідне рішення буде прийнято сьогодні під час засідання уряду.

Водночас Кабінет міністрів України схвалив пакет законів про реформування правоохоронної системи, який подав очільник МВС Арсен Аваков і його команда.

Нагадаємо, на початку засідання Яценюк заявив, Кабмін розгляне підвищення зарплати деяким слідчим до 30 тис. грн, а також питання скасування застави крупним корупціонерам.

Зазначимо, сьогодні на Кабміні були розглянуті чотири законопроекти щодо реформи МВС: "Про органи внутрішніх справ", "Про Національну поліцію", "Про сервісні послуги та сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху".