Яценюк пропонує «Блоку Порошенка» йти на місцеві вибори єдиною командою

Яценюк пропонує «Блоку Порошенка» йти на місцеві вибори єдиною командою

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк від імені «Народного фронту» висловив пропозицію «Блоку Петра Порошенка» визначити єдину систему та підхід до участі в виборах у місцеві органи влади

Окрім того, прем’єр закликав усі політичні сили, в тому числі й інших учасників коаліції, вже зараз розпочинати консультації «по тому, яким чином ми йдемо на вибори, кого висуваємо», повідомляє урядовий портал.

«Моя пропозиція до президента і до „Блоку Петра Порошенка“, як від прем’єр-міністра і „Народного фронту“: ми як дві найбільші фракції у парламенті повинні визначити єдину систему і підхід щодо участі в виборчій кампанії до місцевих органів влади», — заявив Яценюк на сьогоднішньому засіданні уряду.

«Може відбутися осіннє загострення. Воно завжди відбувається, особливо, коли восени ще призначаються вибори до місцевих органів влади. Для того, щоби це загострення не мало негативних наслідків для країни, дуже важливо, щоб усі політичні сили, які входять до коаліції, вже зараз прийняли рішення про формат походу на місцеві вибори. За інших обставин — це буде війна всіх із усіма», — додав прем’єр.

Він також наголосив на необхідності швидкого ухвалення нового закону про відкриті виборчі списки.

Источник ua.racurs.ua