Як менше пітніти в спеку

Як менше пітніти в  спеку

Завдяки поту організм охолоджується, тому в спекотну погоду ми пітніємо активніше. Щоб піт не створював вам незручностей, є декілька способів, які допоможуть "зупинити водоспад".

Зменшення навантаження

Коли ми докладаємо великих зусиль для виконання вправ, наша щитовидна залоза починає виділяти більше гормонів, які допомагають роботі м'язів. Чим вище навантаження, тим сильніше ви пітнієте, так що єдиний вихід в цьому випадку - зменшити обороти і переглянути свій план тренувань, оскільки навантаження на тіло і на серцево-судинну систему в жарку погоду завжди сильніше, ніж при тих же зусиллях, але нижчій температурі.

Змініть меню

Зайва пітливість іноді пов'язана з вашим раціоном. Наприклад, вино, гостра і гаряча їжа, кава, солодкі газовані напої стимулюють виділення поту.

Правильний антиперспірант

Ще один простий спосіб зменшити пітливість — знайти свій ідеальний антиперспірант. Бажано, щоб він був практично без запаху, оскільки наносити його можна не лише на пахвові западини, але і на інші місця підвищеної пітливості.

Для чутливіших місць можна зробити водний розчин соди і протерти ним проблемні зони. Харчова сода є відмінним антибактеріальним і протизапальним засобом.

Привчіть тіло до спеки

Ще один спосіб — привчити своє тіло до спеки. Не уникайте тренувань в спекотний час дня, просто значно зменшіть навантаження і відвідуйте кілька разів на тиждень сауну, яка допоможе вашому тілу адаптуватися до спеки. На адаптацію може піти декілька тижнів, але це того коштує.

Змініть одяг

Завжди вибирайте правильний спортивний одяг. Він має бути виготовлений із спеціально розроблених синтетичних тканин, які відводитимуть вологу від вашого тіла і даватимуть йому можливість дихати.

Джерело 24tv.ua