Як позбутися комарів улітку?

Як позбутися комарів улітку?

Ці “милі” комахи давно виявили, що в містах є “філії тропіків” − теплі і сирі підвали, де сочиться грунтова вода або підтікає каналізація.

Різні комарі починають кусатися в різний час. Найбільш ранні − аедес − кидаються на людей вже в травні − це самки, і кусаються вони тільки після запліднення.

Якщо в повітрі танцює рій дрібних комариків − не бійся, що вони обліплять тебе і покусають до смерті − це самці, які очікують весілля, вони не кусаються. Здоровенних комарів, яких діти чомусь називають “малярійними”, теж не варто боятися − це довгоніжки, вони вегетаріанці. Малярійні комарі ж, тобто переносники малярії, дійсно більші звичайних, але зовсім трохи. Їх можна відрізнити, скоріше, за характерною посадкою − задня частина значно піднята вгору.

Позбутися від комарів, з одного боку, легко, з іншого − досить складно. Адже нас не рятують ні сітки на вікнах, ні новомодні засоби, які, якщо вірити рекламі, можуть оберігати нас від них протягом всієї ночі.

Ось кілька способів, щоб позбутися комарів влітку:

  • Якщо до 30-40 мл будь-якого одеколону додати 5-10 крапель гвоздичної або анісової олії або валеріанових крапель, то ти отримаєш репелентний засіб, тривалість захисної дії якого становить 0,5-1 год. Замість гвоздичної олії можна використовувати відвар гвоздики. Для цього 5 г гвоздики кип’ятять протягом 15 хвилин у склянці води і потім 10-15 крапель відвару додають до 40-50 мл будь-якого одеколону.
  • Щоб комарі і мошки не залітали до кімнати або намету, можна помістити на гарячий предмет трохи камфори: її пари відлякують літаючих комах. Щоб відлякати ос і бджіл, на відкриті ділянки тіла можна нанести будь-який одеколон, до якого додано трохи м’ятного масла.
  • Лимонник, цитронела і лаванда − прекрасний засіб, що допомагає позбутися від комарів. Відлякати докучливих комах можна посадивши ці ароматні рослини в своєму саду або на балконі.
  • Дивний, але дієвий спосіб − поліетиленові пакети з водою. Розвішай в кімнаті поліетиленові пакети з водою, і вони будуть відганяти не тільки комарів, але й мух. Цей спосіб прийшов до нас з Латинської Америки, а його секрет полягає в тому, що пролітаючи повз пакетів з водою, комахи бачать простір кімнати спотвореним завдяки відображенню води. Ну і вважається, що саме це їх відлякує, і вони відлітають з твого будинку.
  • Ефективним у боротьбі з комарами є і часник. Кажуть, комарів відлякують речовини, що входять до його складу, які виділяються разом із потом людини. Зовсім не обов’язково їсти часникові страви, в якості альтернативи можна використовувати часник в таблетках, який позбавить від неприємного запаху з рота, але в той же час буде відлякувати комарів, а також кліщів.

Для усунення свербежу від укусів комах шкіру рекомендується протирати розчином нашатирного спирту або питної соди (0,5 ч. л. на склянку води).