Як змінився ваш раціон у кризу?

Як змінився ваш раціон у кризу?

У кризу українці продовжують шукати способи зекономити на продуктах, пише gazeta.ua. Від чого відмовляються і які з імпортних продуктів замінили на вітчизняні, розповіли українці під час опитування "Як змінився ваш раціон у кризу?"

"Почали їсти більше овочів і менше м'яса. Самі печемо хліб, - говоритьЯрослав Панасюк, автослюсар із Вінниці. - Майонез дружина робить вдома, бо кури несуться добре. Не хочеться на магазинний гроші витрачати. Салат з крабових паличок замінили на вінегрет. Відмовилися від готових страв із супермаркета, бо на них ціни підняли майже вдвічі. Перестали купувати кетчуп, консервовані горошок і кукурудзу, сардини і шпроти".

Львів'янка Оксана Верховець овочі і фрукти купує тільки по сезону

"Я перестала пекти вдома здобу, - каже Оксана Володимирівна. - Купуємо вже готове печиво і рулети. Не консервую цього року варення, бо цукор дорогий. Зроблю кілька банок салатів, закручу помідори і огірки".

Житомирянка Лідія Пастухова замінила імпортні макаронні вироби на вітчизняні, перестала замовляти їжу з ресторану додому.

"Півроку тому востаннє замовили додому піцу, - розповідає Лідія Василівна. - Частіше купуємо консерви, рідше свіже м'ясо. На сніданок смажу омлет, роблю грінки або бутерброди з ковбасою. Замість чіпсів і сушеної рибки купуємо соняшникове насіння, щоб було що погризти біля телевізора".

Киянка Олеся Зінченко перестала купувати каву на вулиці.

"Стараюся не купувати каву на вулиці. На це раніше йшло 20 гривень щодня, - пояснює Олеся. - Відмовилися влітку від напівфабрикатів, не купуємо готові страви з супермаркетів. Готуємо овочеві супи і рагу. Вже півроку не беремо домашніх яєць, бо магазинні удвічі дешевші".