Якими будуть нові стипендії

Якими будуть нові стипендії

У наступному році більшість українських студентів отримуватимуть стипендію за новими правилами. Відтепер її розмір залежатиме від успішності студенда, а середній розмір становитиме 1200 грн. Прогнозується, що лише 2% молоді отримуватимуть підвищену стипендію , розмір якої становитиме 1600 грн.

Повідомляється, що з 1 вересня 2017 року, студенти ПТУ отримуватимуть 415 грн щомісяця. Студенти вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр" отримуватимуть 830 грн. Студенти вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр", "спеціаліст" або "Магістр", — 1100 грн. 

Також збільшується розмір соціальної стипендії. Відтепер, для учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків — 966 грн.

Для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків — 2000 грн. для студентів вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, які мають право на призначення соціальних стипендій — 754 гривень на місяць, для студентів вищих навчальних закладів III — IV рівня акредитації, які мають право на призначення соціальних стипендій, крім зазначених в абзаці третьому цього пункту — 1000 гривень в місяць.