З 1 січня 2016 року українцям видаватимуть пластикові внутрішні паспорти

З 1 січня 2016 року українцям видаватимуть пластикові внутрішні паспорти

Громадяни України з 1 січня 2016 року зможуть отримувати пластикові ідентифікаційні картки з біометричним носієм інформації, які замінять внутрішній паспорт.

Про це заявила у вівторок заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль на брифінгу в Києві, повідомляє gazeta.ua.

"Було підтверджено рішення щодо запровадження і переходу з 1 січня наступного року до форми картки з ідентифікації особи в Україні. Це буде добровільний перехід, не буде ніякого швидкого і примусового переходу", - зазначила Зеркаль.

За її словами, напередодні на засіданні РНБО була також представлена концепція первинної ідентифікації, яка була схвалена, і нині ставиться завдання щодо її впровадження.

Зеркаль зауважила, що МВС України і Міграційна служба опрацювали етапи переходу до картки ідентифікації і найближчим часом мають детально поінформувати, як саме цей перехід відбуватиметься.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, Зеркаль сказала: "Так, це пластикова картка з біометричним носієм інформації".