З 1 січня 2016 року з мінімальної зарплати знімуть всі податки

З 1 січня 2016 року  з мінімальної зарплати знімуть всі податки

Мінфін запропонував в рамках податкової реформи скасувати всі податки на доходи фізичних осіб розміром до мінімальної заробітної плати. Єдиний соціальний внесок також зменшать з 41% від зарплати до 28%.

"Сьогодні в Україні не оподатковується тільки 50% мінімальної зарплати - 609 грн обкладається ПДФО за ставкою 0%. З 1 січня повна мінімальна заробітна плата не буде обкладатися податком", - сказала в інтерв'ю "Телеканалу 24" заступник міністра фінансів Олена Макеєва, передає znaj.ua.

Вона зазначила, що наразі податкове навантаження на зарплату в Україні сягає 50%, що є абсолютним рекордом Східної Європи.

МВФ запропонував Україні також зменшити розмір єдиного соціального внеску, середнє значення якого на сьогодні становить 41% від зарплати. Наразі Мінфін готовий зменшити його до 28%, бо зменшення на 1% призведе до зниження надходжень до бюджету на 5 млрд. грн.

Компенсувати бюджетну нестачу чиновники пропонують за рахунок скасування спеціального режиму оподаткування на додану вартість для сільгоспвиробників (що залучить додатково майже 11 млрд грн), легалізації грального бізнесу, боротьби з контрабандою та податковими ямами.