За добу бойовики 53 рази обстріляли позиції українських підрозділів

За добу бойовики 53 рази обстріляли позиції українських підрозділів

При обстрілах байовики продовжують застосовувати важке озброєння.

За повідомленням прес-центру АТО, НЗФ не припиняють спроб спровокувати наших військових на порушення Мінських домовленостей, водночас активно шукають слабкі місця в нашій обороні. 

Вночі з окупованого Донецька по наших позиціях біля Пісків та Новгородського бойовики активно били з мінометів калібру 120 та 82 мм. Зафіксовано, зокрема, використання злочинцями запалювальних мін. 

На Артемівському напрямку важкі міномети та гранатомети кремлівських посіпак гатили по Ленінському, Кіровому, Лозовому, Луганському та Майорську.

На Луганщині 120-мм міни та гранати вибухали на позиціях українських воїнів поблизу Станиці Луганської та Новотошківського. Також Станиця Луганська була обстріляна із зенітних установок.

Але найбільш активно проросійські гібридні бандформування діяли на підступах до Маріуполя. З різноманітного озброєння декілька разів було обстріляно Широкине. А близько опівночі зі 122-мм гаубиць та переносних версій РСЗО «Град» кремлівські найманці вдарили по Бердянському. 

Завдяки своєчасним та професійним діям українських воїнів спроби російсько-терористичних бандформувань знайти прогалини в нашій обороні залишаються марними. Вогневі засоби противника вчасно ідентифікуються та подавляються.