За ініціативою Ляшка у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який врятує українців від колекторів та банків

За ініціативою Ляшка у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який врятує українців від колекторів та банків

"Через недолугу кредитно-грошову та економічну політику уряду, через відсутність підтримки з боку держави у таких надкритичних ситуаціях, десятки, а то й сотні тисяч українців, які не спроможні обслуговувати свої борги, у тому числі валютні кредити, потрапили у глухий кут — пожиттєву "кредитну яму", вибратись з якої самостійно не мають жодної можливості. Це є абсолютно неприпустимим для сучасної європейської країни", — написав у своєму Facebook Олег Ляшко, передає 24tv.ua.

Додавши що: "Зареєстрований законопроект є рятівним кругом для "боржників". Він сформований на основі поєднання ліберального американського досвіду та найкращого досвіду європейських країн і передбачає повне звільнення від своїх боргів — шляхом реструктуризації або введення процедури реалізації майна.

При цьому боржнику гарантовано збереження соціальних стандартів — щомісячна сума коштів, що зберігається для утримання родини, та збереження житла для проживання".

На думку лідера Радикальної партії, цей законопроект забезпечить оздоровлення кредитного портфеля української банківської системи та стане гарантією захисту громадянських прав українців.

Економічні експерти схильні вважати, що цей закон в межах світової практики, адже не тільки юридичні але і фізичні особи можуть бути банкрутами.