За незначні помилки у деклараціях на субсидію карати не будуть - Розенко

З 1 травня оформити субсидію на житлово-комунальні послуги на 12 місяців зможуть не лише мешканці міст, але селищ та сіл. Якщо у такій послузі селянам відмовляють, або ж не надали бланк заяви та декларації - потрібно звертатися до обласних адміністрацій. Про це сказав міністр соціальної політики України Павло Розенко, повідомляє gazeta.ua.

"Дійсно, протиріч немає, бо до 1 травня діє попередня постанова уряду, де зазначено, що субсидія оформлюється на 6 місяців. З 1-го травня вона буде оформлюватися на 12 місяців для кожної родини, яка того потребує, без виключення", - зазначив Розенко.

Міністр також повідомив, що 90 відсотків населення вже отримало необхідні для оформлення субсидії документи. Разом із ними мали надійти інструкції по їх заповненню. Якщо у документах будуть виявлені незначні помилки - карати за них подвійними штрафами ніхто не буде.

"За технічні помилки, десять-тридцять гривень доходу, ніхто нікого штрафувати не буде, і не буде вимагати повернення субсидії у подвійному розмірі. У разі виявлення неточностей, субсидія буде перерахована в залежності від суми. Карати будемо тоді, коли будуть реально не показані серйозні доходи", - додав міністр.

Павло Розенко переконаний, запровадження нової системи субсидій на Вінниччині буде вдалим. Тому що тут налагоджена якісна система надання адміністративних послуг.

"Якби я був переконаний, що у всіх обласних, районних центрах існує така система надання адміністративних послуг, як у Вінниці, я б за успіх соціальних реформ взагалі не переживав. Бо я б знав, що всі реформи, в тому числі нарахування субсидій, будуть якісно виконані", - сказав Розенко.