За підтримку бойовиків естонці видадуть Україні свого громадянина

За підтримку бойовиків естонці видадуть Україні свого громадянина

Естонській суд прийняв рішення про видачу свого громадянина Україні через його можливу участь у війні на Донбасі на боці бойовиків.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на видання Еесті Пяевалехт, передає Еспресо.TV.

Естонські журналісти зазначають, що рішення повітового суду області Харью – перший такий випадок в історії естонського правосуддя.

34-річного Володимира естонська поліція затримала в лютому в Нарві. Він прямував до Росії з наміром дістатись Луганська та приєднатись до бойовиків. В 2014 році він двічі бував в цьому місті та брав участь у військових діях на боці бойовиків.

“Обидва рази він приєднувався до збройних формувань, які діяли в луганському регіоні і діяльність яких, за отриманими з України даними, була спрямована на вчинення терористичних злочинів проти Української держави", – пояснив прокурор державної прокуратури Естонії Стевен-Христо Эвестус.

Естонські правоохоронці зазначають, що Володимир був охоронцем та конвоїром, але не виключена і його безпосередня участь в бойових діях. До того ж раніше його притягували до відповідальності за вбивство. Він тікав з Естонії, його ловили під час водіння авто у стані наркотичного сп’яніння.