Замість допомоги розвитку малого бізнесу введено обов’язкове ліцензування оптової торгівлі пивом

Замість допомоги розвитку малого бізнесу введено обов’язкове ліцензування оптової торгівлі пивом

Міністерство економічного розвитку і торгівлі готує законопроект, який покликаний допомогти вирішити проблему з обов’язковим ліцензуванням оптової торгівлі пива

Про це на сторінці в соціальній мережі Facebook написав заступник голови Мінекономіки Максим Нефьодов.

«З 1 липня вступила в дію одна, скажімо так, помилка, через яку постраждали малі пивоварні. Замість допомоги розвитку малого бізнесу введено обов’язкове ліцензування оптової торгівлі пивом у розмірі півмільйона гривень на рік», — зазначив він.

За словами заступника міністра, заявлена ​​сума несуттєва для великих пивоварних заводів, ніяк не допомагає боротися зі споживанням пива серед неповнолітніх, але «смертельна для малих крафтових пивоварень, які готують відмінний продукт, створюють робочі місця і деякі вже навіть експортують свою продукцію на сусідні ринки».

Нефедов повідомив, що в міністерстві вже завершують підготовку законопроекту для врегулювання підходу до проблеми.

Він підкреслив, що різна вартість залежно від обсягу бізнесу — «цілком справедливий диференційований підхід, з яким згодні пивовари, в тому числі великий бізнес».

Нагадаємо, з 1 липня в Україні набув чинності закон № 71-VIII від 28 грудня 2014 року, який прирівнює пиво до алкогольних напоїв.

Джерело ua.racurs.ua