Звернення Ради до парламентів інших держав з приводу санкцій проти Росії

Звернення Ради до парламентів інших держав з приводу санкцій проти Росії

Сьогодні Верховна Рада України звернулася до парламентів інших держав щодо продовження санкцій проти Російської Федерації.

Український парламент підтримав проект постанови №3623 "Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав, Європейського парламенту та міжнародних парламентських асамблей щодо продовження і посилення санкцій проти Російської Федерації за організацію терористичних актів в Україні". Про це повідомляє "РБК-Україна".

Відповідне рішення підтримали 239 нардепів. Згідно з постановою, голові ВРУ доручено направити текст звернення до парламентів іноземних держав, Європейського парламенту та міжнародних парламентських асамблей.

Парламент, у свою чергу, доручив Кабінету міністрів України поширити текст звернення в ООН та направити його до президента Європейської комісії президента Ради Європейського союзу, генерального секретаря Ради Європи, генерального секретаря НАТО, голови ОБСЄ. Також уряд повинен вжити заходів для посилення санкцій проти Російської Федерації як терористичної держави-агресора на національному і міжнародному рівнях.

Зазначається, що постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Нагадаємо, що напередодні постпреди країн ЄС відклали розгляд питання про продовження санкцій проти Росії.