"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Правляча партія Грузії не підтримала резолюцію ПАРЄ щодо визнання Путіна диктатором - її представники не голосували під час засідання ПАРЕ за цю резолюцію.

Нагадаю, вчора путін заявив, що у росії відносини з Грузією «рівні».

❗️Грузини зіткнулися з цинічною фракцією «не все так однозначно» у 2008 році, українці – у 2014 році. Україна вже кровʼю виправляє помилки, а ті, хто зараз править Грузією, все ще сподіваються проскочити між крапельками. Не вийде: куди пуйла не цілуй, всюди буде дупа.


У 2014 році в Україні відродився , а у 2022-му значним чином сформувався незвичний для світової історії феномен - український націоналізм, приналежність до якого визначається не стільки етнічним походженням, скільки прихильністю до системи поглядів, що визначають основи української ідентичності. Це як «новая общность людєй - совєтскій чєловєк», тільки на стороні добра. Кажу як свідомий євреєбандерівець.


Чому Трамп у будь-якому випадку погано (дослівно від Джейсона Джей Смарта).

Усі республіканські кандидати, які балотуються на пост президента, відстають від Трампа як мінімум на 40 пунктів і не мають реальних шансів на перемогу.

Тим часом мій друг, який знаходиться у дружніх стосунках із родиною Трампа, стверджує, що той розуміє, наскільки федеральні кримінальні звинувачення проти нього серйозні, і тому має план:

Трамп підтримає одного з другорядних кандидатів прямо напередодні республіканських праймеріз, тим самим забезпечивши йому перемогу на праймериз, а можливо, й на основних виборах. Підступність плану полягає в тому, щоб наступний президент взамін вибачив Трампу висунуті проти нього звинувачення (помилував).

Для України це негативний знак, оскільки кандидати, яких підтримує Трамп – Десантіс та Рамасвамі – не вважають за потрібне допомагати Україні. Тому повторюю: 2024 рік - вирішальний для України рік у плані військових перемог. Далі почнуться підкилимні маневри щодо заморожування війни.


Авдіївка on-line.

Росіяни кинули на цей напрямок все, що мали - це їхня стеля на цей час. Військовий оглядач CNBC стверджує, що за 5 днів боїв росіяни втратили там майже 2 000 бійців, але лізуть вперед, бо їх гонять загороджувальні загони. Z-блогери стверджують, що їм заборонили писати про Авдіївку з тієї причини, що впевненості в успіху немає навіть на 50% - див скрін.

Цікаві коментарі самих росіян під такими дописами. Наприклад: "Про Киев или Одессу мы уже не мечтаем. А если я усну и проснусь через сто лет и меня спросят, что сейчас происходит в России, отвечу: теснят хохлов в Авдеевке и улучшают позиции в Марьинке."

Насправді, якщо ми вистоїмо в Авдіївці, далі буде легше. Бо на успіх на цій ділянці фронту, путін поставив все.

А от що наші пишуть з місць на цей час: "ЗСУ відбивають чергову атаку російської армії на захід від н.п Красногорівка. Підари активно штурмують даний напрямок з ціллю перерізати трасу та вийти до терикону. Знову відзначимо роботу бійців 110 ОМБр. Титани!"


 Іран через ООН застеріг Ізраїль від розширення операції проти руху "Хамас" у секторі Газа. Тегеран пригрозив втрутитися в конфлікт, якщо Ізраїль почне наземний наступ.

- Потримай моє пиво, - відповів на це Байден і на додаток до авіаносця "Джеральд Форд" у східній частині Середземного моря, направив туди його колегу "Дуайт Ейзенхауер".

Нагадаю, «Дуайт Ейзенхауер» — флагман авіаносної ударної групи ВМС США, до якої приєднаються ракетний крейсер і два ракетні есмінці.

Хьюстон Тегеран, у вас проблеми!