"Про дрони" - Ростислав Павленко

"Про дрони" - Ростислав Павленко

Мені здається, нема сенсу обговорювати, чи варто громадянам збирати дрони. Будь-яка допомога фронту - добре. Тож збирання тих дронів, які можна скласти власноруч - це гарна підтримка бійців. Дронів багато не буває - як і всього на війні.

Питання ж у іншому.

Зважаючи на пoпередню практику влади, і чергову «геніальну» комунікацію, складається вpаження, що громадянам знов пропонують попрацювати _замість_ влади.

А це неправильно. Громадяни мають робити посильні _додаткові_ речі. Інакше постає питання про спроможність влади зробити хоч щось.

Навіть Президент на прес-конференції визнав, що вироблені дрони «загубились» на складах.

Також неможливо домогтися нормальної відповіді про те, коли ж розрекламований «мільйон дронів» потрапить у війська.

Гроші у місцевих бюджетів, наприклад, по факту забрали у жовтні (навіть поки не був ухвалений відповідний закон, виплати на місця вже затримувались).

Уже січень. Результат мав бути наявний - якщо не в медіа, то точно на полі бою. Не кажучи вже про тилові обʼєкти ворога - не поодинокими випадками, а системною відповіддю на кожну атаку на Україну.

Цього поки не видно.

От тому така реакція. Ви прозвітуйте за зроблене - а вже тоді покладайте відповідальність на громадян. Тоді, до речі, і «домашніх» дронів буде більше.