"Наступна зима, до якої ще дожити треба, має всі шанси стати гіршою" - Богдан Буткевич

"Наступна зима, до якої ще дожити треба, має всі шанси стати гіршою" - Богдан Буткевич

Особисто я тепер розумію, чому рашисти почали енерготерор навесні.

Все дуже просто. Бо в нас тупо почали закінчуватися ракети до ППО. Рашисти почекали цього моменту - і почали нищити нам генерацію. І не так, як в минулі роки - коли вони одночасно намагалися вдарити одночасно по купі об'єктів, щоб викликати миттєвий блекаут. В основному - по підстанціях.

Тепер вони діють інакше. Поступово, не поспішаючи, вибивають об'єкт генерації за об'єктом. Відправляючи на нього по 5-8-10 ракет + "шахеди". В умовах браку ракет до ППО цього вистачає для прориву захисту...

І, на відміну від підстанції, ТЕС швидко не відбудуєш. Та й чи є взагалі сенс в таких умовах відбудовувати радянські гіганти, по яких так просто навестися?

Я точно не збираюся захищати Кубракова і Ко, які заявляли про "100 % захисту ТЕС". Впевнений - треба вимагати жорсткої перевірки, що то був за захист. І чи він був.

Хоча очевидно і те, що захиститися від одночасного прильоту кількох півтонних ракет неможливо. Нічим і ніяк. Тільки ППО. Якого все менше - завдяки нашим американським друзям, які тупо кинули нас напризволяще.

Ці удари - це й підготовка до літнього наступу рашистів, скоріш за все - на Донбасі. Вони намагаються зупинити наше промислове виробництво - єдине, що хоч якось підтримує фронт в умовах браку американської допомоги.

Плюс є ще й суто психологічний фактор. Якби світ і та ж Америка знову побачили жахливі картини замерзаючих міст - то й допомогу могли б таки виділити. Тут би й згадали про удари по генерації. Мовляв, геноцид, всі діла.

Рашисти це врахували.

Тому удари і йдуть в теплу добу, коли завдяки сонцю, вітру, відсутності необхідності опалювати міста та імпорту електрики з Європи ми поки не впали в катастрофу. За виключенням нещасного Харкова, звичайно...

Ніхто на Заході не париться, а рашисти тим часом вибивають в нуль нашу енергосистему.

Що ж, ворог вчиться. І вчиться добре. Поки Зеленський тікає від відповідальності і все більше живе в якомусь видуманому світі - рашисти вперто готують нам катастрофу.

Чи є вихід в плані енергетики? Звичайно, є. Про це всі фахівці вже понад рік криком кричать. Децентралізована система, з великою мережею малих генеруючих об'єктів - в першу чергу, газогенерації.

Натомість, ми маємо Галущенко і Ко. Які парять всяку дикуху про нові реактори АЕС і не можуть рік (!) підключити до мережі подаровану США ще взимку 2023-го газову станцію...

Думаю, Юрій Ніколов абсолютно правий. Місцева влада на всіх рівнях вже зараз має думати як вижити взимку. Надії на Зе-владу - ніякої.

І так, наступна зима, до якої ще дожити треба, має всі шанси стати гіршою навіть за зиму 2022-2023. Готуйтеся прямо зараз. Часу - обмаль. Це ясно будь-кому, окрім тупоголової влади...

Тому так - і місцева влада, і кожен громадянин, має продумати, як виживати в умовах дикого браку електрики та опалення.