"Стандартна тактика мразотного накипу" - Богдан Буткевич

"Стандартна тактика мразотного накипу" - Богдан Буткевич

Коли позитивна блогерня єрмака-подоляка розповідає, що до Резнікова 8 років (з 2014-го) в Міноборони не робилося жодних реформ, то мені дуже хочеться, щоб вони це сказали в обличчя Давиду Арахамії. Третій людині в ієрархії Зе-влади.

Який зробив собі ім'я в якості волонтера в Волонтерському десанті про МО. Який працював в 2015-2017 роках. І досить успішно працював - це я про десант, а не Давида Брауна, звичайно). Я тоді про це навіть цикл статей писав в "Тижні", де працював.

Реальними драйверами тих реальних реформ там були наприклад Dana Yarovaya, яка навела лад з одягом та Диана Петреня, яка перша навела лад з харчуванням в МО. Звичайно, все це було зруйновано особисто міністром тараном при Зеленському. Але реформи були. І чимало.

До речі, здивуєтесь, але ТЦК замість військоматів з'явилися в 2015-му. Коли й почалася реформа. Й тоді до речі було прийнято рішення про те, щоб працівники ТЦК складали АТОшники з УБД. І військкомів на фронт тоді теж пробували відправляти.

До речі, там само, у Волонтерському десанті, подвизалася й Мар'яна Безугла. Вона, правда, там майже не з'являлася фізично, але кар'єру собі побудувала саме на цьому. Тобто, типу участі в успішному реформуванні МО.

Зрозуміло, що у захисників Резнікова, точніше, колективної єрмачні, є сподівання на те, що в українців пам'яті нема.

Але отаку сечу в очі лити в намаганні прикрити дупу свого ставленика - це прям...

Та не прям, з іншого боку.

Стандартна тактика мразотного накипу, який у нас при владі з 2019-го.

Разом з Резніковим було би чудово нарешті відправити у відставку його зама Ганну Маляр.

Абсолютно не компетентну людину в питаннях оборони і військової комунікації. Яка зробила кар'єру на низькопробному шоу для домогосподарок на каналі Ахметова. Цивільну, яка дозволяє собі лазити у військовій формі.

Людину, прізвище якої у військових викликає неконтрольований фейспалм.

Яка, проте, рішенням єрмака призначена головною по інфополітиці в усіх Силах оборони і дозволяє собі виступати в якості чи не головного коментатора бойових дій.

Ну, бо це - протеже єрмака/подоляка. Їх смотряща за МО. Головним завданням якої є слідкувати, щоб головним героєм війни був Зеленський.

І саме тому її, звичайно, залишать і при новому міністрі. Навіть посилять повноваження.

Бо реальним керівником МО й надалі буде єрмак.