"9 років Іловайську" - Джон Сміт

"9 років Іловайську" - Джон Сміт

9 років як слідство прикриває Коломойського, Корбана і Хомчака від відповідальності за замовлення і організацію 5 серпня 2014 року в ДніпрОДА і проведення в подальшому штурму Іловайська в інтересах одного зі організованих злочинних угрупувань України силами ввірених Хомчаку бійців.

  - "Командував там (на зустрічі в ДніпрОДА) всім не Хомчак, на мою думку, командував там всім Корбан". - командир батальону "Шахтарськ" Андрій Філоненко, засідання ТСК Верховної Ради.

Далі після зустрічі в ДніпрОДА 5 серпня 2014 року командувач сектору "Б" Хомчак особисто поліз в Іловайськ виконувати отримане замовлення, при цьому проігнорувавши вказівку свого начальника вище ("Там вистачить полковника з вашого штабу"(с) Муженко) і думку командування АТО - Муженко і Назарова:

“(Звільнене раніше) Кутейникове надало нам можливість перерізати залізничне сполучення з Росією – залізничну гілку, яка йде через Амвросіївку–Кутейникове на Іловайськ, а потім на Макіївку і Донецьк. Нам не було стратегічної необхідності ставити Іловайськ, як якийсь стратегічний центр, який необхідно було будь за що взяти”.

Але Хомчак поліз у Іловайськ і ця подія в свою чергу призвела до звуження його поля зору на другорядній задачі і подальшій втраті контролю за обстановкою у всьому Секторі Б.

І 24 серпня він прошляпив вторгнення російських військ у свій сектор.

Через втрату контролю за ситуацією у секторі через концентрацію уваги на другорядній задачі в Іловайську, про вторгнення російських військ і оточення себе він дізнався вже по факту. І реагувати вже не міг.

Таким чином, на мою особисту думку, існує прямий зв'язок між

1) нарадою у ДніпрОДА 5 серпня 2014 року під головуванням Корбана за участю Хомчака і

2) оточенням і загибеллю наших військ у Іловайську.

Але тоді в 2014 році слідство не знало про ці факти.

І злочинці домовились провести організовані дії з введення суспільства і слідства в оману.

Через рік співучасники вже опам'яталися і домовилися про єдину версію подій.

В ефірі угодлівого Скрипіна Корбан оголосив про передачу слідству "сєкрєтних наказов Генштаба":

 - "Где ведется следствие не могут найти эти наказы. Я принес эти наказы. Это шифротелеграммы, которых нет в военной прокуратуре. И завтра, завтра,... это есть государственная тайна... завтра эти вещи будут переданы публично... на пресс-конференции... чтобы непосредственно для того, чтобы эти документы были переданы в военную прокуратуру для расследования фактов в том числе уничтожения этих приказов. То есть Генштаб уничтожил свои приказы". - Інтерв'ю "Громадське" 27 серпня 2015 року. 

На наступний день на обіцяній Корбаном прес-конференції Бутусов в якості "чесного журналіста - представника суспільства" (учасник зустрічі в ДніпрОДА 5 серпня 2014) і наближений до ОЗУ Приват Микола "Тайсон" Колесник з заплаканим обличчям в ролі "постраждалого добровольця" - представили ці "секретні накази Генштабу":  

 - "Ці накази (які ми демонструємо) є ще одним аргументом, який викриває брехню начальника Генштабу Віктора Муженка і його піар-служб, які заявляли, нібито Іловайськ штурмували з ініціативи МВС самі добровольчі батальйони, а армія, мовляв, тільки їх рятувала".

Це і стало одним із перших скоординованих публічних звинувачень вищого військового керівництва армії у злочині цієї ОПГ.

При цьому накази, які вони продемонстрували, вони суспільству не зачитали. А був це наказ не Генштаба, не Муженка і не Порошенка, а наказ ... Хомчака.

І дата: ...5 серпня 2014 року. День зустрічі в ДніпрОДА.

Далі підконтрольні мафіозному угрупуванню медіа, так і не конфісковані на той момент як майно злочинної організації, яка була причетна до викрадення 200 мільярдів з Приватбанку, зробили цю версію банди домінуючою в суспільній уяві і уникнули відповідальності.

А в 2019 вони стали владою і вже очолили слідство проти себе.

Хомчак за мовчання отримав від ОЗУ посаду начальника Генштабу (на якій привів вже до іншого злочину - критичного ослаблення військ перед вторгненням).

Венедіктова оголошувала все нові і нові допити, анонсувала розсекречення нових і нових документів, і все нові і нові експертизи:

- "Друга експертиза щодо Іловайської трагедії ще не розсекречена, результати третьої експертизи вже отримані, стосовно них триває робота, після чого документи також буде розсекречено."

І за роки, коли банда контролювала слідство проти себе, вони фактично вели слідство по помилковому сліду. У великому шоу на 1+1 організованому Наташею Мосєйчук і присвяченому Іловайську в останню перед вторгненням річницю учасники організовано перекладали провину на Порошенка-Муженка і відволікали увагу від себе.

- "Ми в Офісі генпрокурора активізували зусилля з розслідування справи. Але я розумію, чому вона не розслідувалася так інтенсивно за каденції п’ятого президента. Я не маю права казати, що звинувачую п’ятого президента (Петра Порошенка - Ред.). Я лише констатую факти: політична і військова машини РФ очевидно винні. Чи винні представники української влади — зараз стверджувати передчасно". - Венедіктова.

Контрольоване ОЗУ слідство штучно продовжило досліджувати безперспективну версію "вини вищих посадових осіб держави" замість давно більш очевидної версії замовлення бандою "Приват" зробленого 5 серпня в ДніпрОДА.

"У матерів загиблих бійців, які нас дивляться, серця стискаються не лише від болю, але й від надії." - цинічно заявила Венедіктова нині схована від переслідування на посаді послиці в Швейцарії.

А ключове питання - хто і коли замовив злочин і чи відбулося це в Дніпропетровській обласній державній адміністрації Коломойського - організована група домовилася поховати:

- "Дії керівництва Дніпропетровської області при плануванні Іловайської операції ми не розглядали і не вивчали, і ці факти ми взагалі не розглядали. І прийняття рішення... на яких нарадах проходило... Але ніяким чином наради, які проводилися в Дніпропетровській адміністрації не впливали на дії командирів і начальників.... Тому ці наради на нашу думку вопще не впливали на дії керівників високих ланок". - директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Рувін.

"Іловайськ. Правда".

"Не розглядали, але не впливали"(с) - написати на могилах 366 загиблих українських воїнів.