"Трошки новин з району Роботино/Новопрокопівка" - Олександр Карпюк

"Трошки новин з району Роботино/Новопрокопівка" - Олександр Карпюк

Треба розуміти, що позитивні новини з того району- це звісно добре, але це перші досягнення, після яких ще дохера роботи. Тобто казати що що ми досягли вирішальних успіхів- трошки рано.

Але. Є деякі маркери, які вказують що ворог витратив дуже багато ресурсів на те щоб утримати лінію.

По перше, в районі ворог втратив багато арти та особливого складу. Результатом стало підтягування резервів в стилі "давай всіх кого можна". По ітогу на лінії зʼявились різні підрозділи, погано скоординовані та з невеликим процентом комплектування. Ця збірна солянка демонструє все гірші показники спротиву.

Крім того росіяне активно підключили авіацію. КАБи прилітають по нашим позиціям дуже часто, бували випадки коли кожні півгодини прилітав КАБ. Не дуже допомогає, але сам факт що росіяне активно використовують керовані авіабомби, яких

в них не так щоб багато, по полям, по піхоті- доволі істеричне рішення, в стилі "насипай всім що є, аби вони не пройшли".

Окрема цікава інформація з одного з нерозірвавшегося КАБа- це новий CRPA модуль Комєта. І треба визнати що росіянє зробили значний крок вперед по покращенню цього модуля.

Тому якщо підсумувати, то зроблені перші шаги, але самі важчи. Коли штурмові підрозділи отримали свій такий необхідний бойовий досвід проти такого ворога, якого ніхто в житті в таких умовах, без парітета у повітрі, ще ніхто не штурмував. Коли ворог будучи в обороні, поніс настільки важки втрати, що забиває лінію різними неукомплектованими підрозділами. Зараз дуже важливий період, або ворог зможе зупинити цю

проріху в обороні, яка швидко розширюється, або ЗСУ обвалять ще декілька позицій, та фронт впаде через якийсь час.

Поки що у ворога не дуже виходить, але хлопцям там дуже важко. Це переломний момент, і будемо надіятися що нашим все вдасться.