"Ми переживаємо наймасштабніше бомбардування дронами в історії" - Кирило Данильченко

"Ми переживаємо наймасштабніше бомбардування дронами в історії" - Кирило Данильченко

Якщо за весь 2022 ворог запустив 440 безпілотників Shahed-136, то станом на сьогодні це число наближається до 2000 одиниць.

Ворог локалізував їх виробництво у себе, в Єлабузі (Татарстан).

Крім того, регулярний рейс через Каспій з Тегерана доставляє Москві БПЛА-камікадзе.

Ми переживаємо наймасштабніше бомбардування дронами в історії.

Учора, в п'ятницю, вночі збили 9 із 10 Shahed-136.

Позаминулої – 16 із 18.

День до того – 7 із 9.

Противник збільшує зусилля, але ми продовжуємо контролювати ситуацію в українському небі.

Траплялися випадки прильотів, декотрі з них були неприємні, але загалом прорвати нашу оборону глибоким повітряним наступом Москва не може, як раніше долітати “Шахедами” до Києва не може.

А окремі страйки не роблять картини, яка змінить ситуацію глобально.

Тяжких людських втрат вони не завдають, залізо в глибокому тилу ми маємо змогу замінити.

Груп перехоплення десятки та сотні – від “Максімів”, Браунінгів і ПКТ на станинах, до західних “Містралів” і “Стінгерів”.

У їх формуванні беруть участь не лише громади та держава, а й приватний бізнес та волонтери, бо “Шахеди”, які падають плюс-мінус квартал (після ураження), – загроза для кожного.

Дуже допомогли гармати Bofors L70 – їх передавали Нідерланди та Литва.

53 одиниці 40-мм артилерії виявилися дуже доречними для роботи проти поршневих дронів. Снаряд 40×365R з високою швидкістю і гарною здатністю уражати зберігає ефективність до 4 км.

Є дані об'єктивного контролю щодо ураження цілей – як детонація, так і загоряння з падінням.

Нещодавно нам писали у західних ЗМІ – продовжуйте бути креативними, щоб перемогти РФ.

Використовувати приватний супутниковий зв'язок, зенітки середини минулого століття, планшети, пости ЗНОС, тепловізори в єдиній системі (одночасно останнього покоління ПЗРК, тріангулятори дронів та “Максими” з водяним охолодженям) – це вже воно чи ні?

Обидві сторони чекають на морози, щоб показати, що змінилося з огляду на досвід сезону 2022-го.

Противник накопичує крилаті ракети та балістику, а також дані щодо збитих ракет і машин, все масштабніше застосовує плануючі бомби в тактичному тилу.

Ми готуємо ворогові сюрприз і тепер, коли ми маємо кілька моделей далеких дронів, причому своїх, а не локалізації іранських виробів, наше завдання – масштабувати виробництво, щоб завдавати РФ більше втрат.

І звісно чекаємо на авіацію – ковток свіжого повітря в плані перехоплення і дронів, і тактичної авіації.Ми входимо в другу зиму Великої війни, очевидно контролюючи ситуацію з ворожими дронами. Найближчий час покаже, що змінилося в намаганнях покласти нам генерацію тепла і електрики.