"The New York Times озвучили втрати РФ за час війни" - Джон Сміт

"The New York Times озвучили втрати РФ за час війни" - Джон Сміт

Відповідно до розсекреченої оцінки американської розвідки, нещодавно наданої Конгресу, з початку війни РФ втратила вбитими і пораненими - 315 000 військових.

Ця оцінка збігається з оцінками Генерального штабу ЗСУ станом на останню добу - 340 тисяч орків.

Враховуючи якісь медицини в російській армії, (не)евакуацію з поля бою, через що навіть легкі поранення перетворюються на ампутації, то велику частину з категорії поранених можна сміливо заносити до безповоротних втрат.

Це важливо, бо часом навіть в нас ставлять під сумнів оцінку Генштабу. Тому оцінки американської розвідки додатково підтверджують оцінки України. Окремо по знищеній техніці оцінка від Oryx тільки по фото і відео теж показує не великий розрив з оцінкою ЗСУ.

Але наші втрати теж суттєві.

Станом на листопад 2023 року, - за даними авторів "Книга пам’яті полеглих за Україну", - встановлені імена 24500 українських захисників, що віддали життя за Україну. Враховуючи непублічні випадки, реальна цифра загиблих (померлих) за бойових і небойових умов становитиме понад 30 тисяч осіб. Також 15 тисяч зниклих безвісти. Але через особливості дійсного обліку в Україні, який вимагає експертизи ДНК, щоб підтвердити загибель людини, більшість зниклих безвісти також на жаль є загиблими.

Власні втрати під час війни розкривати треба обережно. Ворогу не показують, що нанесена ним шкода досягає мети, ворога ламають його втратами. Але цифра уже вилізла в ЗМІ, можна і озвучити.

Щодо поранених, то в нас їхня кількість теж давно перевалила за 100 тисяч. Але тут треба зважати на кращу медицину, швидшу евакуацію з поля бою, подальшу можливість лікування наших військових у країнах-союзниках. Все це дозволяє боротися навіть за складні випадки. Це списані орки мають спиватися і кінчати самогубством. Своїх ми маємо витягувати до останнього.

Окремо варто зазначити темпи втрат. Бо найбільших (і мабуть більшість) втрат Україна зазнавала саме на початку вторгнення. Зараз вже Росія не має той потенціал наносити нам таких втрат. Використовувати проти нас по 60 тис снарядів на день - ці зуби їй вже вибили.

Війна людей не родить. Але не ми обрали, щоб на нас напали. Завдання України нанести ворогу такі втрати, щоб на три покоління закріпився страх від слова "українець".

Вперше в історії завдяки союзникам Україні вдалося досягнути військового паритету з Мордором. Замість 60 тисяч радянських снарядів на день 2 роки тому, попри всі базікання про "воєнниє рєльси" тепер орки змушені використовувати лише 10 тисяч. Серед яких купа північнокорейського мотлоху, де кожен снаряд летить в різні боки, на різну дальність і розриває ствол своєї гармати. А в ЗСУ уже під 3 десятки лише власних 155-мм "Богдан". Союзне виробництво снарядів ще і близько не вийшло на пік. Наші Ф-16 вже на підході.

Але перш ніж дозволити ворогу капітулювати світ має скористатися такою можливістю і знищити всі можливості відновитися.

Зеленський у США дві наші цілі на 2024 озвучив - позбавити РФ переваги в повітрі і набути спроможності знищувати логістику Росії. Ніяких переговорів. Маємо збудувати власні ракети і знищити ворогу всі його військові виробництва. Всіх снарядів, ракет, ППО, РЕБ, обслуговування авіації і гелікоптерів, наземної техніки. Щоб воїн ворога став зулусом з голим задом. Бояться усвідомити, що легше кокнути фараона? Будуть гинути одразу по 20 штук, щоб спробувавши взяти хоча б одного нашого. І нехай хоч до другого пришестя марять, що якоюсь Авдіївкою змусять нас сісти за стіл переговорів.

Ворога треба знищувати повністю. Це і є гарантія неповторення наших втрат.