"ЧОТИРИ РОКИ ОПОЗИЦІЇ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЧОТИРИ РОКИ ОПОЗИЦІЇ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Чотири роки тому після проведення ініційованих Зеленським дострокових парламентських виборів, у Верховній раді з'явилася фракція "Європейської Солідарності". Під регіт і глузи президентської монобільшості. Я мабуть, ніколи не зрозумію цієї істеричної агресивності до Петра Порошенка і його прибічників. А тоді вони просто кипіли і вирували.

Чого тільки нам тоді не пророкували?! Нам розповідали що Порошенка і його оточення посадять. Нам просторікували що всі ми розбіжемося і "перевзуємося". Що "Європейська солідарність" розвалиться. Що Порошенко уїде на Захід і залишиться нас із зеленою владою сам на сам. Тощо й тощо.

Минули чотири роки. Жоден з намірів ЗЕкоманди щодо порохоботів, не здійснився. У "Європейській соладірності" не виявилося ЖОДНОЇ "тушки". Ще раз - жодної. Ніхто у парламентській фракції не перебіг до влади, купившись на гроші та солодкі обіцянки. Хоча вже повірте, і намагалися купити, і пропонували багато можливостей. Натомість - посипалася президентська фракція. "Слузі народу" доводиться голосувати спільно з ОПЗЖ та "За майбутнє" та партією Тимошенко. Сил монобільшості бракує. Частина соратників Зеленського тепер викинуті геть - Разумков, Богдан, Рябошапка, Данілюк... І це не межа.

У ці чотири роки влада си-и-ильно старалася посадити Порошенка. Ударно намагалася. Перебрали все що тільки могли - часи президентства, бізнес, попередню політичну діяльність. Добралися навіть до картин домашньої колекції подружжя Порошенків. Результат - не знайшли НІ ФІГА. Взагалі. Та що там Порошенко? Справа "свинарчуків" через скандал навколо якої Петру Порошенко убивали рейтинг, по факту розвалилася, не дійшовши до суду. Всі інші скандали - так само. Наразі очевидно, тодішня опозиція цинічно брехала про міфічні "злочини Порошенка". Жодна їхня побрехенька не підтвердилася фактами.

За чотрири роки було зроблено чимало. Саме "Європейська солідарність" організовувала мітинги і протести проти "Формули Штайнмайєра" та намагання влади піти на компроміси з Москвою. Саме "Європейська солідарність" не дозволила замовчати "справу вагнерівців", зірвану операцію з затримання тих злочинців. Саме "Європейська соладірність" зірвала наміри депутатів "Слуги народу", частково відмінити положення Закону про мову. Саме "Європейська солідарність" говорила про корупцію на розпіареному президентському "Великому будівництві", по-факту - урядовій програмаі "Капітальний ремонт доріг 2018-2022 рр", вартість робіт по якій зросла в 3-4 рази. Саме "Європейська Солідарність" виривала з-за грат генерала Марченка, якого силилися посадити за брехливим звинуваченням - а потім Марченко врятував від ворогів Миколаїв.

Нарешті. Саме з Петром Порошенком і з депутатами ЄвроСолідарності напередодні вторгнення Росії десятки консультацій і переговорів провели представники Заходу. Прийде час і ми дізнаємося про що там говорили. Так, це як раз тоді коли Зеленський про "травневі шашлики" просторікував.

За чотрири роки була проведена ударна парламентська робота. Командою "ЄС" ініційовано 885 законопроектів, з них самими лише депутатами фракції подані 223, інші в соавторстві з іншими фракціями. З поданих членами фракції законів ухвалено 12, а постанов - 22. З поданих в соавторстві - 101 закон і 112 постанов.

Нагадаю, ми говоримо про фракцію у 27 депутатів, проти якої працює єдина в історії українського парламетну, монобільшість.

А ще була пандемія КОВІД, до якої влада підготувалася так, що прищеплювати Україну почали пізніше за Зімбабве, і Україна досягла смертності "два Іловайська на день". Тоді Петро Порошенко привозив в країну медичне обладнання - і не давав закрити підприємства з пошиву костюмів біозахисту.

А ще було російське вторгнення. 2,5 тисяч партійців ЄвроСолідарності боронять Україну. Армії передано допомоги на 3 мільярди грн. БПЛА "Посейдон" і вантажівки "Лейленд" та "Фоден" армії передають тільки структури пов'язані з Порошенком.

Часи міняються. А гасло ЄвроСолідарності незмінне.

АРМІЯ МОВА ВІРА