"З німецького видання Bild, з посиланням на офіцера Генштабу України" - Олена Кудренко

"З німецького видання Bild, з посиланням на офіцера Генштабу України" - Олена Кудренко

Тепер українська військова стратегія фокусується не на деокупації територій, і навіть не на втриманні наявної лінії фронту. Нова ціль - нанести окупантам якомога більше втрат в особовому складі, отримавши змогу зберегти як можна більше українських військових.

Ключовим тепер буде співвідношення втрат. "Якщо це співвідношення 10 до 1 - ми тримаємо позиції, якщо 1 до 1, ми відходимо" - офіцер. "Тепер на нас немає тиску йти вперед. Ми просто націлюємося на максимальні втрати ворога. Позиції не так важливі..."

Цю стратегію підтверджує один з колишніх західних військових, який консультував українську армію: "Те, що ми споглядаємо - це фактично контрольовані ар'єргардні дії. Ви вибудовуєте мінні поля, щоб на них загинуло як можна більше росіян та їх танків. Коли вони проходять ці поля - ви відходите на кілометр назад та даєте змогу росіянам нирнути в наступне мінне поле, яке було встановлене за цей час."

Така тактика буде задіяна до того часу, поки Росія не втратить достатньої кількості людей та техніки, щоб вичерпати свій наступальний потенціал, або поки в України не з'являться можливості знову заволодіти ініціативою. Цими "гейм-чейнджерами" можуть бути ракети ATACMS або Taurus (в товарній кількості) + винищувачі F-16 або JAS-39, - Bild.