"ПЕРЕМИР’Я – НЕМА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПЕРЕМИР’Я – НЕМА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Головна причина того, чому Офіс президента Зеленського заходився грати в серіал «РНБО накладає санкції» і чому він ревом реве про «невинно-убієнний» вхід в ОПУ – від Нового року в судомах і муках сконав головний фетиш ЗЕвлади. Перемир’я на Донбасі.
Все. Забудьте. Ніякого перемир’я більше нема. На фронті гинуть хлопці. За лютий 2021 р. під час «перемир’я», в зоні ООС від ворожої зброї загинуло українських солдат більше (14 осіб) ніж тоді коли ніякого перемир’я не було – у 2020 р. (6 осіб) та у 2019 р. (10 осіб). З початку року на фронті загинули 22 особи – з 30 загиблих за весь період перемир’я.
Про що розмова? Про те що ніякого перемир’я насправді – нема. Війна відновилася до рівня, який ми бачили в часи Петра Порошенка. І це уже визнають самі українські урядовці.
Голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук відверто заявляє, що «перемир’я вже просто нема – ми не можемо далі робити вигляд ніби воно є». Перший президент України відкритим текстом говорить, що в ОРДЛО перебувають російські найманці, командири і російська зброя.
Кравчуку вторить міністр МВС Арсен Аваков. «Жодного мирного процесу уже немає… Діють снайперські пари, діють міномети, обстріли. Війна триває».
Дійшло до того, що завершення перемир’я визнав сам глава Офісу президента Андрій Єрмак. 18 березня під час зустрічі радників лідерів Нормандської четвірки в режимі відеоконференції, Єрмак зажадав ухвалити спільну заяву щодо повернення до режиму повного припинення вогню, який був встановлений з 27 липня 2020 р. «Більшість смертей українських військових відбувається з причини роботи в ОРДЛО снайперів, за що мусить бути впроваджена відповідальність» - заявив голова ОПУ в інтерв’ю «Інтерфаксу» щойно.
А хто уперто не помічає завершення перемир’я? Правильно. Сам президент Зеленський. Прес-секретар президента Юлія Мендель у провальній програмі «Погляд з Банкової» на не менш провальному телеканалі «Дом» визнала що кількість обстрілів з боку бойовиків збільшилася, але: «В цілому на переговорний процес щодо глобального і всеосяжного режиму припинення вогню, ми сподіваємося, це критично впливати не буде».
В унісон своєму прес-секретарю співає й сам президент Зеленський: «Як би скептично хтось не ставився до слова "перемир'я", режим припинення вогню потрібен і є досягненням».
Так і кортить гукнути: «Ви там в здоровому глузді? У вас хлопців гине вже більше ніж за ненависного вам Порошенка! У вас в ТКГ Москва робить все можливе, аби НЕ домовлятися. Вас самих росЗМІ звинувачують у намірах розвернути наступ на Донбас – а під ці словеса убивають наших хлопців! Робіть щось!»
Стало як було за Порошенка? Ні, неправда. Бо за Порошенка на фронті працювали антиснайперські підрозділи. За Порошенка ЗСУ застосовували БПЛА. За Порошенка в зоні конфлікту в повну міру працювали військові розвідники. За Порошенка обпікшись на перших спробах, перестали гратися у «розведення сил» - навпаки ЗСУ скорочували відстань до бойовиків, а відтак зникали «сірі зони» жадані для снайперів і для ворожих ДРГ. Де це все на фронті зараз?
Цього всього нема. Цього нема, бо президент Зеленський «побачив мир в очах Путіна». Цього нема, бо Офіс президента як за останню надію в житті хапається за будь-яку змогу зберегти «перемир’я» - за принципом, «а ну як пощастить?!»
Намагання офісу президента – зрозумілі. Визнавши, що ніякого перемир’я нема і що замирюватися не хоче Москва, президентові доведеться відповідати на питання: «Тобто Порошенко був правий? А як же «війна не завершується бо на ній наживається Порошенко?» Виникне питання – в яких обсягах наживається на війні сам Зеленський? Через все це нам знову і знову розповідають, що «перемир’я існує».
А перемир’я – нема.
PS. Якщо ви маєте змогу і бажання реально допомогти нашим воїнам – це можна зробити за допомогою волонтерів з фонду «АрміяСОС». Подробиці – тут: https://www.facebook.com/groups/armia.sos/permalink/3029915977236988/