Камерон назвав 4 кроки, які має зробити кожен міністр закордонних справ НАТО після наради в Брюсселі

Камерон назвав 4 кроки, які має зробити кожен міністр закордонних справ НАТО після наради в Брюсселі

Після зустрічі міністрів оборони 32 країн НАТО у Брюсселі Камерон виділив 4 кроки, які кожен міністр закордонних справ країн НАТО має здійснити у контексті допомоги Україні.

В оприлюдненому відео міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон сказав, що український міністр закордонних справ "неймовірно чітко" сказав про те, що потрібно його країні, щоб перемогти Росію після її незаконного вторгнення і тепер від країн НАТО залежить, як вони організуються, щоб допомогти Україні.

За словами Камерона, потрібні 4 наступні кроки:

1. Надати Україні достатньо засобів протиповітряної оборони,

2. Використати заарештовані заморожені фінансові активи Росії за кордоном на користь України,

3. Дотримуватися мінімально 2% витрат на оборону, –

4. Переконати американців у необхідності проголосувати за допомогу Україні у Конгресі США.

На переконання Камерона, кожен міністр закордонних справ країн НАТО має набрати номер телефону спікера палати представників конгресу Майка Джонсона і сказати, що європейці вже зробили свою частину роботу, настала черга за США.

Посадовець повідомив, що вже під час найближчої зустрічі наступного тижня він планує особисто розмовляти із спікером Палати представників Майком Джонсоном, щоб переконати його винести питання додаткової допомоги Україні на голосування, оскільки, каже Камерон, йдеться про безпеку і США, і Європи, і Великої Британії зокрема.

Раніше Девід Камерон заявляв: “У той час, як Україна зараз є такою близькою до НАТО як ніколи, ми повинні зберігати важливу допомогу, яка потрібна для перемоги України у війні”.