"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Newsweek: Американські військові заявляють, що жертв удару по клініці в Газі «максимум кілька десятків», ракета потрапила не в лікарню, а поряд, і Ізраїль в ударі не винен.

«Ми не знаємо, скільки людей загинуло, як і Ізраїль. Поки що ні. Але розвідка, наша та ізраїльська, передбачає максимум кілька десятків. Я не говорю, що це не трагедія, але це просто ще один випадок масового перебільшення та відвертої брехні з боку ХАМАС. Відповідальну сторону несуть палестинці, а не Ізраїль», - цитує видання офіцера ВПС США.

❗️Сказане не тільки не спростовує того, про що я написав вчора, а навпаки - повністю лягає у канву дій Ерефії, Ірану та ХАМАС.


Трамп відреагував на поїздку Байдена до Тель-Авіва: «Я теж можу приїхати до Ізраїлю».

Шах і мат, пане Байден!


Спікера Пентагону Сабріні Сінгх поставили питання про різне ставлення до України та Ізраїлю.

Її запитали, чи довіряють США ізраїльтянам більше, ніж українцям, виходячи з того, що Києву ставлять умови застосування американської зброї і не ставлять Ізраїлю.

Сінгх лише запевнила, що Україна відповідально використовує касетні боеприпаси, а Ізраїль "пережив своє 11 вересня", і тому має «право відповісти терористам».

Наочний приклад дипломатичного лукавства. А Україна не переживає щодня своє "11 вересня" з 24 лютого 2022 року? Чесна відповідь полягає у тому, що Україна протистоїть ядерній державі, а Ізраїль двом терористичним організаціям. Проте, це не відміняє того, що ми дуже вдячні США за різносторонню допомогу.