"У БЕЗРОБІТТЯ ТА БІДНОСТІ Є НАЦІОНАЛЬНІСТЬ" - Александр Гончаров

"У БЕЗРОБІТТЯ ТА БІДНОСТІ Є НАЦІОНАЛЬНІСТЬ" - Александр Гончаров

Лише майже через 2 роки війни нардепи ухвалили, а Президент України цього тижня підписав цей Закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство. Дуже потрібний Закон, але надто пізно його ухвалила Верховна Рада.

Враховуючи, що воююча Україна найбідніша країна в Європі, то тільки за допомогою універсального засібу - інвестицій – можливо в Україні об'єднати величезні природні ресурси та багато талановитих людей (гідний людський капітал) для порятунку національної економіки.

Нам давно вже прямо та чесно сказали: спасіння потопаючих – справа рук самих потопаючих. І невже тільки наприкінці 2023 року до наших політиків дійшло, що ніхто безкоштовно годувати нас не буде? До речі, зараз Світовий банк оцінює витрати на відновлення України у 411 млрд дол США! До того ж війна для України стає все дорожчою, до 2025 року Україна буде винна західним партнерам до 350-400 млрд доларів кредитів. При цьому значна частина країни буде у руїнах.

Тому вже в січні 2024 року треба збирати широке представництво національних еліт, насамперед моральних авторитетів, а також олігархів, що вже набили оскому. Так, їх теж запрошувати, іншої бізнес-еліти в нас поки що немає. Головне, щоб не вийшло, як завжди: поговорили та забули.

Нам самим треба починати будувати сучасну національну модель економічного відновлення, вміло використовуючи потенційні точки взаємодії з США, ЄС та країнами Азії. І починати з побудови у Києві МІЖНАРОДНОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ХАБу. Поки що це нам під силу.