"Ми - не бидло" - Ірина Геращенко

"Ми - не бидло" - Ірина Геращенко

А знаєте, чому вчора в ВР провалила поправку про відкриті декларації? Чому провалили поправку про декларування радників ОП, які фактично керують країною і керівників держпідприємств?

Чому в залі такий бардак? Там лазять перед трибуною в розтягнутих футболках хакі і не слухають обговорення законів?

Чому Резніков вперше за півтора роки прийшов відповісти аж на 3 запитання депутатів, й то в день своєї відставки?

 Бо там немає журналістів. Там немає ЗМІ. Й ця політична цензура йде саме з Банкової. Ці самі позаштатні радники , які не будуть декларуватися, неформально зустрічаються з журналістами і дають вказівки редакціям. З конвертів фінансують анонімні ТГ, які спотворюють реальність, в тому числі про роботу ВР і опозиції. Й ви всі знаєте прізвища цих радників і радниць, які працювали ще на Януковича.

Найстрашніше, що самі журналісти це толерують. Ніколи не бачила в медіа- топів гнівних постів зі списком тих депутатів, які голосують за закриту роботу парламенту. Які віддали канал Рада в лізинг ОП . Бо ж інкаше прийдеться опублікувати прізвища «Голосу» і інших слуг- вчорашніх антикорцпціонерів. Нових облич,на які було стільки надій.

Коли журналісти пишуть маніфест «ми - не бидло», справедливо вимагаючи прозорості влади, вони чомусь мовчать про своє право на професію. Колись розслідування панів Ткача і Бігуса йшли на Суспільному. Зараз Суспільне не спромоглося видавити з себе новину про заступника ОП, родина якого продає зелену енергію росіянам і отримує з бюджету 320 млн за це.

Суспільне проводить пафосні конференції, де вимагає собі фінансування, але не права бути вільним від окрику Банкової.

Без свободи слова - вся країна буде билом. Безправним, від якого ховають засідання Ради, правду про забезпечення Армії, якій згодовують отруйний брехливий марафон контрольованих каналів.

І дивно, що про це всі мовчать навіть тоді, коли президент заговорив про вибори.

Країна, де Шуфрич і досі голова комітету свободи слова, а журналістам це ок й заходить- навряд чи зможе це пояснити військовим , як так? Хіба ми бидло, аби свободою слова в Україні опікувався Шуфрич?

Поки наша Армія виборює наше право бути в ЄС і НАТО, в тилу будують Білорусь.

Європейська Солідарність зареєструвала постанову про повернення до нормального висвітлення діяльності ВР. Ми не бидло, ми парламент сильної, європейської країни, з найкращою в світі Армією. Ми не дозволимо більше знищувати парламентаризм на догоду рішалам з Банкової.

Хіба ми бидло, аби сотні мільйонів гривень ВАШИХ грошей йшли на фінансування каналу Рада , але ВИ не бачили засідання парламенту. Бо так вирішила Банкова. Яка, до речі , не декларується.

Закликаю всіх журналістів підтримати вимогу «ЄС» щодо прозорих засідань ВР, інакше про яку євроатлантичну інтеграцію, боротьбу з корупцією і свободу слова можна говорити?

Ми не бидло? Так поверніть свободу слова в Україну. Вже навіть декларування повернули! А канали включити в ефір не можна.