"ШИРМА І СУТЬ" - Ростислав Павленко

"ШИРМА І СУТЬ" - Ростислав Павленко

Черговий «умиротворюючий» вислів римського Папи, який Reuters поширили з інтервʼю місячної давнини, нагадав про важливість відділяти суть від нашарувань, які її прикривають. Власне, «зерно від полови», що мало б бути зрозуміле понтифіку.

Бо навіть розʼяснення Ватикану - мовляв, Папа мав на увазі не капітуляцію, а переговори - насправді ситуацію не рятує.

Один з наративів російської пропаганди на Заході - мовляв, ми хочемо миру, а українців злий Захід (англосакси, масони, рептилоїди - обрати за смаком аудиторії) змушує воювати.

Закликати до переговорів _українців_ - це слідувати в річищі цієї пропаганди. При тому ігноруючи правду (а це ж наче неприпустимо для священника). Бо правда в тому, що росія напала на Україну в реалізації загарбницьких марень свого керівництва, підтримуваних міфологією, згодованою масам і чудово ними засвоєною.

У кремлі вважають, що «виправляють кривизну історії». Вони лізтимуть, доки їх не зупинять. Власне, путін ще восени 2021 року оголосив світу ультиматум - НАТО має забратися за межу 1997 року. Поки що. Це - заявлена мета на найближчі роки.

Будь-які здобутки на цьому шляху росія перетворюватиме на ресурс подальшої експансії. А для підкорених народів це означатиме колонізацію і знищення. Страждання не для Спасіння, а до загибелі із злої волі загарбника.

Самозрозумілі для нас речі треба знову і знов, усіма способами, доносити до західних еліт і суспільств. Тільки так можна зірвати ширму, якою московити та ініційовані ними силуються прикрити правду.

Вже Європарламент у багато цитованому останнім часом 42 пункті Резолюції на підтримку України буквально благає українську владу використовувати для цього всі можливості.

Бо якщо на Заході восторжествує думка, яку проводить нині Папа - за кордон декому самовпевненому втекти можна й не встигнути.