"Так працює вороже ІПСО. Працює в ВР в правлячій партії" - Роман Донік

"Так працює вороже ІПСО. Працює в ВР в правлячій партії" - Роман Донік

Коли я чую заяви деяких політиків, чиновників чи мамкіних аналітєгів активістів, що військовим треба збільшити кількість "учєбок", що треба розгорнуть стопіцот нових площадок для навчання цивільних та домобілізаційної підготовки, у мене сіпається око. Бо всі військові на пряму залежать від політиків та чиновників.

 То в перші місяці великої війноньки військові були в честі і їм всі перелякавшись допомагали. А зараз армія знову у ходить з протягнутою рукою. Бо політики не приймають законів щоб ЗСУ мали якісь права під час війни, бо голови ВЦА, люблять тільки піаритись на волонтерці зібраній іншими, а не надавати сприяння. А чиновники, то просто чиновники. Вони почекуни. Вони чекають коли все то за них хтось то все розрулить і все буде як колись. А якщо не розрулить, у них є план Б. З'їбнути за кордон. Бо "бронь", "шлях" і все лайно не доступне іншим.

 Військова частина розвивається. Військова частина краще за всіх в СВ готує піхоту. Навчальний центр, який почався з тренінгу молодших командирів, виріс до спроможностей відновлення боєздатності бригад. Готуємо піхоту, окремі школи/тренінги молодших командирів, кулеметників, марксманів, розвідників і стріліців рятувальників (рівень CLS).

Навчальний центр збільшує спроможність та намагається масштабувати вдалий кейс підготовки людей. Від політиків та чиновників тільки перепони та травля. Ніякого сприяння. Ні в чому.

 Самі знаходимо ділянки, самі як попрошайки ходимо по інстанціям. Знайшли ділянку за містом. Дерев нема, нічого нема, всі вимоги по безпеці. Рівна площадка, просто копнути обваловку і можна пару рот заводити на навчання. З місцевими узгодили, але то земля лісників (це оті мудаки з значками мерседес на погонах, що і них мільйони при обшуках знаходять). Місцеві лісники узгоджують, але все роблять по правилам. Знаючи що в Києві без мішка грошей нахуйпошлють. В строки які визначені. Бо війна то у нас, у них обід за розкладом. А в Києві, головний лісник, такий через губу, елегантно - "ідіть нахуй, ліса там нема, то балка, ми не дамо балки в користування, але дозвіл на використання балки не дамо військовим". Я так розумію, якби зайшли з конвертом, все було б тіп топ.

 Оце реальні прямі дії політиків та чиновників. А в фісбучиках вони пишуть як треба бойову підготовку нарощувати. Ліцеміри.

Насправді, Бузугла свідомо працює на ворога підриваючи довіру до ЗСУ та сіє панічні настрої перед новою хвилею мобілізації. Яка буде стовідсотково

Чи робиться це з подачі ОП, я не знаю, але прийшла в політику вона і призначена на посаду в ВР саме партією Зеленскього. І закрити їй рота можуть тільки керівники її партії. Якщо цього не робиться, значить хтось ті зірки запалює...

 З літа цього року діє закон згідно якого людей в яких нема БЗВП (базової загально військової підготовки) не мають права призначати на посади пов'язані з виконанням бойових задач. Тобто навіть стрільцем командир не має права призначити і видати штатну зброю. Є кільки винятків, але не критичних в даному контексті, бо тут йдеться про перевод. Наприклад на момент прийняття закону в нас були десятки тисяч військовослужбовців які не мали БЗВП, але більше року воювали. В основному це було в ТРО, куди люди зайшли в перші дні і тижні вторгнення і зразу пішли воювати. Ці люди мали право знаходитись на посадах. Але при переводах до інших частини, або види військ, їх вже не призначать на посади. Тобто - нема запису в військовому квитку та/або сертифіката про проходження, на бойову посаду не можна. Рота резерву.

 Якщо хтось порушує закон, це кримінал. Це злочин з усіма наслідками. Так це працює. І повинне працювати.

Але, ми розуміємо що мобілізована армія вирісши в рази, це зріз суспільства і в кращих і в гірших проявах. Тому можливі варіанти. Якщо в нас депутати порушують закони, то що казати про "простих смертних".

 Кожен факт коли людей без підготовки відправляють в бойові підрозділи на виконання бойових задач, потребує розслідування. Бо це може бути що завгодно. Наприклад злочин командира. Або злочин того хто поставив відмітку про БЗВП замість того щоб готувати та навчати людей місяць. Або хтось не хотів навчатися, та місяць саботував навчання. Або це може бути просто привід щоб не виконувати наказ. Або взагалі повідомлення написане з РФ, під виглядом бійця. Може таке бути?

 Якщо боєць не отримав БЗВП, його не мають права призначати на посаду. Тим більше виводити на бойові. Це зараз виконують всі. Інакше це дуже великі проблеми. Відмітка про проходження БЗВП ставиться у військових квиток. Там вказано хто проводив БЗВП та хто оцінював. Це елементарно перевіряється піднявши накази на відрядження/зарахування або якщо людину вчили в частині то наказ про організацію підготовки та проведення БЗВП з особовим складом.

Якщо відмітка є, а навчання не було - розслідування і покарання. Якщо відмітки нема - розслідування і покарання.

І саме це повинні робити цивільні які контролюють бойову підготовку. Визначити всі обставини, наполягати на розслідуванні, контролювати об'єктивність і наполягати на покаранні винуватих.

Звинуватити керівництво ЗСУ огульно, бездоказово навіть за порушення окремої людини, це те ж саме що звинувачувати Зеленського в тому що якийсь чиновник краде. Або депутат бере хабарі. А ні, це ж інше?

Чи є можливість це зробити у депутата ВР? Тим більше у депутата з профільного оборонного комітету? Звісно є.

Більш того, ВСП та ДБР вчіпляться в цей випадок, щоб показати свою роботу.

 Але чомусь депутат ВР, публікує анонімну переписку без результатів перевірки та розслідування.

По суті це вкид який працює на ворога. По суті це вкид який повинен деморалізувати мобрезерв та зірвати мобілізацію.

Те що вона пише – «Сьогодні направляю звернення на Міністерство оборони України та Державне бюро розслідувань щодо прицільного дослідження.», це маскування вкиду який працює на ворога. Будуть якісь висновки, та чи факт відповідає дійсності ще не ясно, але вкид вже в мережі і вже тиражується наносячи суттєву шкоду.

Так працює вороже ІПСО. Працює в ВР в правлячій партії.