"Якою фразою можна замінити слово «Ні». Майстер-клас від ДБР" - Олекса Шалайский

"Якою фразою можна замінити слово «Ні». Майстер-клас від ДБР" - Олекса Шалайский

Прес-конференція. Журналістка питає в директора ДБР Сухачова: «Чи була хоча б одна підозра чиновникам Міноборони у справі Гринкевича?»

Відповідь:

«У цьому провадженні вже повідомлено про підозру, тобто існує вже стадія притягнення до кримінальної відповідальності п’яти особам, які були дотичні до укладання контрактів. Це – бізнесмени. Зараз слідство ще не завершене, слідство ще на початковій стадії, тому ми будемо вивчати весь ланцюг. Ми вже розуміємо за наслідками експертиз і за наслідками вивчення документації, яка була вилучена в міністерстві оборони. Крім того хочу сказати, що в нас є повна комунікація і співпраця з міністерством оборони, безпосередньо з міністром оборони паном Умєровим. І міністерство оборони визнало вже себе потерпілою стороною у цьому провадженні . Тому щодо притягнення конкретних чиновників, це питання ще в роботі у слідства і у прокурорів. І ми, як тільки в нас буде певний результат, будемо виходити з комунікацією до суспільства, до вас і будемо повідомляти про наші здобутки у цьому провадженні».

А якщо серйозно, це виглядає дуже дивно. Оголошені підозри, тобто слідство вже мусило зробити найбільшу частину роботи. А от щодо чиновників, то, виявляється, «слідство ще на початковій стадії». Хоча тендер – це як танго, у нього танцюють двоє.