"Ніколи не думали, чому росія так мало нас бомбить цього року" - Тетяна Ніколаєнко

"Ніколи не думали, чому росія так мало нас бомбить цього року" - Тетяна Ніколаєнко

Те, що відбувається навколо топових журналістів останніми тижнями, викликає огидні спогади про 2013. З таким самим стеженням, зламами пошти і купою гидоти.

Напевно, це логічний наслідок того, що тоді за це ніхто не сів. А потім навіть повернув вплив на владу.

Тепер силами кількох технологів і скоріше за все правоохоронців журналістів хочуть опустити до сприйняття їх як барахольщиць, ухилянтів та наркоманів, щоб власну корупцію прикрити фіговим листочком - а судді хто.

Насправді, журналісти, як і влада, частина суспільства. Його зріз. Ми не ідеальні. І ми живемо за тими правилами, яке прийняло все суспільство.

Але насправді те, що відбувсється в останні дні, матиме фатальні наслідки для держави.

І не тільки тому, щоб наїзди на пресу створять для наших опонентів у західному світі зайвий привід не давати нам гроші. І призведуть до чергової хвилі розчарувань там.

Але найбільше ця хвиля накриє і добʼє нас тут. Ми вже й так розбиті на тих, хто віддає останнє і краде останнє. Ми розбиті калічною комунікацією потреби мобілізації. Ми далі дрібнимось на все менші ворогуючі групи і приходимо туди, від чого нас застерігав Кечур. Ми з тих, хто створили перемогу 22, перетворюємось на тих, хто сам створить свою поразку.

Ніколи не думали, чому росія так мало нас бомбить цього року? Тому що тут створено ідеальні умови, щоб ми зжерли самих себе.