"Пазл склався" - Карл Волох

Недавно почув (із цілком надійного джерела), як Зеленський обгрунтовував відмову військовим готуватися до московитського вторгнення:

- Ви що, хочете долар по сто?

Співставив це із публічними його висловлюваннями, заявами Арахамії та інших зелених очільників про «шкоду», яку завдають Байден-Джонсон своїми попередженнями про неминуче вторгнення.

Потім згадав інформацію, котру наводив фінансовий аналітик Олексій Кущ, про секретну постанову уряду від грудня 21 року про викуп (за бюджетні кошти) українських євробондів на кількасот мільйонів доларів.

На жаль, аналіз ситуації з гривневими облігаціями результату не дав (там на ринку діють, переважно, банки, а в інтересах яких гравців - покаже лише слідство).

Але, в цілому, пазл склався. Зеленський не був готовий вживати якихось публічних кроків по підготовці до війни доти, доки сам (або хтось із близького оточення) не скинув державні боргові зобовʼязання, котрі могли дуже сильно знецінитися, якби стало зрозуміло, що війна неминуча. А в разі нашої поразки вони б перетворилися на попіл.

І лише після того, як фінансові маніпуляції завершилися, Шашличник погодився перенаправити частину бюджетних коштів на оборону. Щоправда, було вже пізно й жодного впливу на стан підготовки до вторгнення вони вже мати не могли.

А тепер співставте це із втратою за лічені дні майже 20 відсотків суверенної території та московитськими танками під Києвом. Ну, і з десятками тисяч життів, котрі ми вже поклали (чи покладемо в майбутньому) за повернення своєї землі