"Тривожне..." - Ростислав Павленко

"Тривожне..." - Ростислав Павленко

У авторитетних західних медіа зʼявляються і зʼявляються матеріали про проблеми в українській владі, які стають проблемами всієї країни.

TheExpress розміщує статтю під промовистою назвою «Власні радники Зеленського думають, що він неправильно керував війною, але мовчатимуть».

The Telegraph взагалі ставить на матеріал про Україну заголовок «Втомлений Зеленський виглядає заслабким, щоб перемогти».

Можна було б самовпевнено відмахнутись від таких публікацій, оголосити їх підступами ворогів, запустити звичні «інформ-пастки» для відволікання уваги.

От тільки черговий корупційний скандал, чергова атака на опозицію (невипуск Порошенка, правила для відряджень нардепів у стилі Кіма Філбі тощо), черговий наїзд силовиків на оборонку чи торжество не викритого російського агента падають на шальку терезів, яка відхиляє прихильність світу від України.

Тому правильна реакція на такі публікації - не бурчання мудрагелів і яскраві вихлюпи в офісних телеграм-каналах - а здатність справою показати, що уроки засвоєні.

Що від «держава - це яяяяя» влада перейшла до «ми всі - в одному човні».

Поки - не дійшло.