"ЩО ПОВИННО СТАТИСЯ, ЩОБ США НАДАЛИ НАМ ФІНАНСОВУ ДОПОМОГУ?" - Александр Гончаров

"ЩО ПОВИННО СТАТИСЯ, ЩОБ США НАДАЛИ НАМ ФІНАНСОВУ ДОПОМОГУ?" - Александр Гончаров

Відразу позначу: Україна вже цілий квартал перебуває без фінансової підтримки Америки. За повідомленням Bloomberg, Прем'єр-міністр Д.Шмигаль запросив екстрену зустріч з міжнародними донорами через «високий ступінь невизначеності» з бюджетом-2024.

Взагалі ситуація на наступний рік створює відчуття, що цьому Уряду простіше піти у відставку і повісити розбиратися з усіма нагромадженими колосальними фінансово-економічними проблемами новим членам Кабміну. Тому з'явилися заяви від низки міністрів про значне підвищення податків, скасування індексацій, підготовку бюджетників та пенсіонерів до затримок виплат й інше. Плюс до цього ми вже увійшли у тяжку інфляційну кризу та новий виток девальвації гривні.

Благополучно ми вже перестали існувати. Так стверджують багато експертів. Питання сьогодні навіть не про добробут. Питання, яку модель економіки влада вибере? Зараз вона на роздоріжжі. Або оголосити гасло «Хто ще може - збагачуйтесь!», але при цьому підірвати власну владу. Або йти шляхом мобілізаційної моделі з різким зниженням життєвого рівня, але зберігаючи за собою владу.

Коротше, що заробимо самі, то й їстимемо.