"ТІЛЬКИ МИ ВОЮЄМО У КРЕДИТ ТА ЗА РАХУНОК БЛАГОПОЛУЧЧЯ МАЙБУТНІХ ПОКОЛІНЬ" - Александр Гончаров

"ТІЛЬКИ МИ ВОЮЄМО У КРЕДИТ ТА ЗА РАХУНОК БЛАГОПОЛУЧЧЯ МАЙБУТНІХ ПОКОЛІНЬ" - Александр Гончаров

А от, наприклад, влада Сальвадору знижує податок на прибуток з 30% до 0% для міжнародних інвестицій та грошових переказів. Тобто вони для наповнення свого держбюджету не підвищують податки на місцевий бізнес та населення, а створюють найкращі умови для інвестицій, за якими приходять в країну якісне обладнання, сучасні технології та нові робочі місця. Таким чином не податки треба підвищувати, а максимально розширювати базу оподаткування.

Ну, а у нас Гетьманцев звично заявляє, мовляв, під тиском МВФ наша влада в чергове підготувала підвищення податків для людей та українського бізнесу, щоб на даному етапі «мобілізувати» до держбюджету-2024 не менше 0,5% ВВП України або 40 млрд грн тільки за рахунок ФОПів. До речі, виконати це завдання Україна мала до кінця лютого 2024 року.

При цьому Гетьманцев чомусь не наполягає на тому, що податки мають сплачуватись тут всіма і в першу чергу олігархами, а їхній капітал – не витікати до офшорів. Нарешті, час чесно сказати, чи є майбутнє у ФОПів при постійно зростаючому податковому тиску на них?