"ЯК ЗЕЛЕНІ З МОСКОВСЬКОЮ ЦЕРКВОЮ БОРЮТЬСЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЯК ЗЕЛЕНІ З МОСКОВСЬКОЮ ЦЕРКВОЮ БОРЮТЬСЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

З місць повідомляють цікаві новини. На місцях депутати намагаються зібратися, аби заборонити діяльність московської церкви і передати церкви автокефальній Православній церкві в Україні, а блокують приняття цих рішень... депутати від "Слуги народу". На Рівненщині, наприклад, депутат-служка Віталій Коваль відомий як захисник інтересів московської церкви, тому й не дивно, що тамтешні служки ігнорують засідання.

А пам'ятаєте провокаторшу Вікторію Кохановську, яка під Києво-Печерською лаврою до слини з рота захищала митрополита Павла та московських попів? У миру ця тьотя - помічниця депутата Кам'янець-Подільської міської ради Сергія Самсонюка від фракції, па-бам!... "Слуга народу". Вам зрозуміло, чому ця тьотя почувається цілковито безкарною?

Тобто виходить так, що пропагандуючи нібито боротьбу з московською церквою на рівні столиці, "Слуга народу" опирається цій самій боротьбі на місцях? Як таке може бути?

На всі емоції існує статистика. І статистика каже таке. Від проголошення автокефальної Православної церкви в Україні і до обрання Зеленського президентом (до травня 2019 р.) З московської церкви до ПЦУ перейшли 528 громад.

Після 24 лютого 2022 р. процес переходу православних громад з Московського патріархату до ПЦУ прискорився - перейшли 686 громад. І хірактерно те, що ці переходи від УПЦ МП до ПЦУ відбувалися в умовах протидії з боку влади та СБУ. Все з тих самих причин - не на часі, треба єднатися, давайте не допустимо розколу... Знайомі мантри?

Ця цифра ще більш вражає, якщо врахувати що від травня 2019 р по 24 лютого 2022 р. з московської церкви до ПЦУ перейшли лише... 36 громад. Чому?

Ну не даремно ж старий товариш Володиммра Зеленського і виконавчий продюсер студії "Квартал 95" Сергій Трофімов ходив у заступниках Єрмака і досі лишається позаштатним радником Зеленського. Трофімов був не просто лоббістом Московської церкви, Трофімов відомий як "РПЦутий" на всю голову.

І не тільки він. Переходам громад від московських попів, як відомо перешкоджала СБУ Баканова, та сама в якій як нині відкрилося, керівників призначали практично прямо з ФСБ. За підписом президента Зеленського, звісно.

Динаміка переходів з УПЦ МП до ПЦУ сама собою демонструє, влада не почала боротьбу з московськими попами, вона намагалася очолити процес, який і так йшов стихійно і якому влада намагалася перешкоджати. По ходу, ОПУ намагалася шантажувати УПЦ МП, аби перетворити її з УПЦ МП на УПЦ ОП, тобто майданчик для агітації за зелену владу.

Та як казав Степан Бандера, ніщо не зупинить ідею, час якої настав. Церкви МП передають ПЦУ. А на службах ПЦУ регудярно поминають світського творця української автокефальної церкви - Петра Порошенка.

Цей процес не зупинити - як би не опиралася зелена влада.