9 продуктів, які не псуються

9 продуктів, які не псуються

Ми склали для вас список з 9 продуктів, які можуть зберігатися роками і при цьому не псуватися. Коли наступного разу ви будете проводити ревізію на кухні, обов'язково зверніть на них увагу.


1. Бобові

Багато хто недооцінює бобові і використовують їх в своєму раціоні достатньо рідко. Однак цілком прийнятна ціна і висока поживна цінність можуть бути вам тільки на руку, тим більше якщо врахувати, що зберігаються бобові до 30 років, особливо в закритій пачці або герметичній банці.

2. Цукор

Ще один продукт, який може зберігатися роками (в середньому до 8 років), це цукор. Але не варто забувати, що у нього є одна особливість: цукор має властивість вбирати вологу, в тому числі і з повітря. Саме тому, щоб виконувати його в сухому провітрюваному приміщенні в герметичних пластикових мішках або банках.

3. Мед

Іншим натуральним підсолоджувачем ваших продуктових запасів стане мед. Він не тільки дуже корисний, але і зберігається десятиліттями, особливо при дотриманні 3 нехитрих правил: щільно закрита банка, темне приміщення і температура не вище 20 градусів. Так що дачний льох або домашня комора відмінно підійдуть.

4. Білий рис

Всі крупи зберігаються досить довго, але рекордсменом серед них є білий рис. Він, на відміну, наприклад, від дикого, не містить натуральних олій і зберігає всі свої поживні властивості до 30 років. Ми радимо насипати рис в вакуумний контейнер і прибрати в холодильник.

5. Сіль

Сіль - найнеобхідніший продукт на випадок екстреної ситуації. Проста кухонна сіль зберігається набагато довше йодованої, яку краще використовувати протягом 5 років. Головний плюс солі в тому, що вона є натуральним консервантом, а значить, стане в нагоді для продовження терміну зберігання інших продуктів, наприклад, м'яса або риби.

6. Сухе молоко

Згодні, що це не самий смачний продукт, але на жаль, саме його ми і п'ємо, купуючи пакетоване молоко з тривалим терміном зберігання. Тому якщо ви вирішили запастися деякими базовими продуктами, має сенс купити і порошкове молоко, яке в сухому вигляді зберігається роками.

7. Макарони

Впевнені, що хоча б невеликий запас макаронних виробів є в кожному будинку. Зберігати їх дуже просто, для цих цілей підходить будь-сухе темне місце. Макарони з відкритою пачки найкраще перекласти в спеціальний контейнер, який можна купити в будь-якому магазині. І майте на увазі, що чим сухіше повітря в місці зберігання, тим більше термін.

8. Сухі спеції

В середньому спеції зберігаються близько 2 років, після чого починають втрачати свої корисні властивості, смак і аромат. Але якщо ви використовуєте герметичні баночки, які стоять в сухому темному місці і температура не перевищує 20 градусів, то термін зберігання збільшується в 2 рази. Спеції, також як сіль, не тільки надають іншим продуктам особливого смаку, але і збільшують термін їх зберігання.

9. Алкоголь

Тут існує проста закономірність - чим міцніший алкогольний напій, тим більше він зберігається. Горілка, віскі, ром, текіла, коньяк - запас цих напоїв не тільки скрасить ваше життя в разі непередбаченої ситуації, але і стане справжнім раритетом через 30-40 років. Якщо ви вже зараз замислюєтеся про оригінальний подарунок майбутнім дітям чи онукам, то придивіться до такого небанально варіанту.

Джерело