Бабусині страви: "Цибуля фарширована"

Бабусині страви: "Цибуля фарширована"

Інгредієнти:

  • цибуля середня: 12 шт.
  • бульйон яловичий: 1 л
  • яловичина: 600 г
  • рис: 1/2 склянки
  • вершкове масло: 50 г
  • кип’ячена вода: 100 мл
  • червоний болгарський перець: 1 шт.
  • яйце: 1 шт.
  • оцет: 2 ст. ложки
  • паприка: 2 ч. ложки
  • сметана, зелень, чорний мелений перець та сіль: за смаком


  • Спосіб приготування:

    1. Цибулю помити, обрізати верхівки і скласти в каструлю (чистити не потрібно). Залити холодною водою так, щоб вона покривала цибулю, додати оцет, довести до кипіння і варити 10-12 хвилин на середньому вогні. Коли цибуля буде готова, киплячу воду злити, а цибулю залити льодяною водою.

    2. Вичавити з кожної цибулі серединку, акуратно стискаючи її рукою. Лушпиння теж обібрати.

    3. Яловичину помити, порізати на невеликі шматки і змолоти на м’ясорубці разом зі серединками з цибулі.

    4. Рис помити, зварити і додати до фаршу. Туди ж додати сире яйце, сіль, чорний мелений перець, воду і добре збити.

    5. Начинити фаршем цибулю і скласти її у каструлю одним шаром впритул одна до одної.

    6. Болгарський перець помити, почистити і змолоти на м’ясорубці або подрібнити у блендері. Бульйон закип’ятити, додати в нього мелений болгарський перець, паприку і, якщо потрібно, досолити за смаком.

    7. Залити киплячим бульйоном фаршировану цибулю. Зверху викласти шматочки вершкового масла. Довести до кипіння і готувати на середньому вогні одну годину. Подавати цибулю гарячою, як самостійну страву, зі сметаною та зеленю за смаком.

    * Коли серединки цибулі під час варіння починають висуватися догори, це означає, що цибуля зварена.