Дзержинські оперативники вилучили марихуану на 70 тисяч гривень

Дзержинські оперативники вилучили марихуану на 70 тисяч гривень

Співробітники Дзержинського міськвідділу міліції виявили та вилучили у будинку 37-річного місцевого жителя особливо небезпечну речовину каннабіс, - повідомлює  прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

Вартість наркотику на «чорному ринку» становить близько 70 тисяч гривень.

Як розповів начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Дзержинського МВ ГУМВС України в Донецькій області Сергій Данилевський, в ході проведення операції «Мак-2015» правоохоронці отримали інформацію про незаконний посів нарковмісних рослин.

У ході перевірки співробітники міліції встановили, що коноплю вирощує 37-річний місцевий житель. Під час огляду будинку підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили 22 рослини конопель і перероблену речовину рослинного походження.

Вилучене направлено на експертизу, за результатами якої встановлено, що перероблена речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом - каннабісом, вагою понад 3 кг.

Відносно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку та конопель» та ч.3 ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.