Терористи продовжують вивозити вугілля з Донбасу до Росії

Терористи продовжують вивозити вугілля з Донбасу до Росії

Спостерігачі СММ ОБСЄ, яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" у Ростовській області, продовжує фіксувати факти вивезення вугілля з Донбасу до Росії.

Про це йдеться в тижневому звіті місії за період з 1 по 7 липня, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Впродовж звітного тижня місія продовжує помічати велику кількість вантажівок, які перетинають кордон в обох напрямках, і перевезення самоскидами вугілля з Луганської області до Російської Федерації через прикордонний пункт пропуску "Гуково", - зазначається у звіті.

Місія наголошує, що українсько-російський кордон перетинають в обох напрямках товарні вантажівки. Крім великої кількості вантажівок, зареєстрованих в Луганській області, спостерігачі ОБСЄ також відзначають вантажівки, зареєстровані в Росії і Білорусі. Разом із тим зазначається, що за останній тиждень кількість вантажівок з Білорусі зменшилася з 48 до 38 в порівнянні з попереднім.

Також місія фіксує бензовози, що перетинають кордон в обох напрямках і "кількість яких за останній тиждень зменшилася з 37 до 26 в порівнянні з попереднім тижнем. Ці вантажівки в основному мали на цистернах написи російською мовою "Пропан" і "Вогненебезпечно", - наголошується в повідомленні.