"Трохи вранішніх новин" - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" - Денис П'ятигорець

1. Україна і Великобританія домовилися про розширення співпраці щодо продовження політичного діалогу між країнами, а також розширення програм по підготовці українських військових британськими інструкторами на 2017 рік. На сьогоднішній день, зазначив Полторак, вже близько 3 тис. українських військових пройшли профпідготовку за допомогою інструкторів з Британії.

2. Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон анонсував офіційний захід есмінця останньої розробки класу 45 до Одеси.

3. Великобританія має намір зберігати санкції проти Росії до тих пір, поки остання повністю не виконає умови мінських угод.

4. Російська Федерація порушила положення Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки. У період 16-19 січня 2017 року Україна спільно з Канадою та Королівством Данія провели інспекцію зазначеного району на території Ростовської області Російської Федерації. Поблизу кордонів з Україною формується 150 мотострілкова дивізія, яка налічує більше 10 тисяч військовослужбовців. В Міноборони України наголошують, що це суперечить інформації, яку сама ж РФ надала державам-учасницям офіційною мережею ОБСЄ у листопаді 2016 року. Питання? Нафіга ви давали дозвіл на інспекцію, щоб вкотре вас попалили на брехні? #НєУкрастьНєПосторожіть

5. Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що говорити про ймовірне повернення Російської Федерації до групи країн "Великої сімки" (G8) немає підстав, передає Reuters.

6. Надходження доходів до держбюджету у 2016 році порівняно з 2015 збільшилися на 15,2%. Після переходу на систему електронних закупівель ProZorro з 1 серпня 2016 року вдалося заощадити понад 10 мільярдів гривень державних коштів.

7. Єврокомітет по зерновим культурам збільшив на 2017 рік квоти на імпорт українського зерна.

8. Державна фіскальна служба тимчасово відсторонила від виконання обов'язків керівництво Львівської митниці після затримання під час вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 15 тисяч доларів виконуючого обов'язки заступника начальника Львівської митниці Юрія Борисова

9. У Стенфордському університеті відкрилася стипендійна програма для українців Ukrainian Emerging Leaders Program. Українська стипендійна програма у Стенфорді – річна, передбачена для трьох професіоналів з України, які приїдуть на навчання у вересні 2017-го року. Кожному з учасників платитимуть стипендію $70 тис.

10. Близько 700 чоловік персоналу Липецької фабрики Roshen проінформовані про зупинку діяльності фабрики та скорочення. Чуваки з кредитами, роботою та пристойною зарплатою тепер на всі свої заощадження зможуть купити футболок з «Вежлівимі людьмі», бухать бояришник та кричати «Крим наш» перед телевізором під час випуску новин.

11. Оборот роздрібної торгівлі у 2016 році в порівнянні з 2015 роком зріс в Україні на 4% до 1159,3 млрд грн., в той час як у #МиЖеБратьєв цей оборот роздрібної торгівлі за 2016 рік навпаки впав майже на 5%.

12. Україна здобула 80-е місце серед 190 країн у рейтинг легкості ведення бізнесу “Doing Business 2017” від Світового банку, піднявшись на одну сходинку в порівнянні з минулим роком.

13. Українська комедія студентів SelfieParty вийшла на західний ринок - права на неї придбав інтернет-магазин Amazon.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець.