Відсьогодні починається блокада Криму з боку України

Відсьогодні починається блокада Криму з боку України

Опівдні 20 вересня має розпочатись безстрокова акція з недопущення вантажного транспорту до Криму, організована Меджлісом кримськотатарського народу. Про це неодноразово заявляли лідери кримських татар, повідомляють "Спектр новости" з посиланням на "Крим. Реалії".

Раніше в Генічеську провели засідання координаційної ради з блокади Криму, на якому визначили місця знаходження учасників акції на трьох пунктах пропуску, розташованих на адмінкордоні з Кримом. Очікується, що там будуть встановлені намети, організована санітарна зона і прибирання сміття, забезпечено підвіз води і робота рятувальників, швидкої допомоги, міліції, співробітників СБУ та військових.

Головне управління МВС України в Херсонській області заявило, що до охорони порядку під час акції залучать близько 100 правоохоронців і бійців батальйону «Херсон». ДАІ попередило водіїв вантажного транспорту про можливі ускладнення з рухом на дорогах у зв'язку з планованою блокадою.

За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон безперешкодно пропускатимуть пішоходів і легковий транспорт. Як довго триватиме блокування вантажного транспорту, не повідомлялось.

Російський голова Криму Сергій Аксьонов засудив дії організаторів блокади і висловив надію на те, що вони одумаються. За його словами, влада Криму стежитиме за тим, щоб можлива відсутність українських товарів не призвела до підвищення цін на продукти.