Захарченко не згоден на статус автономії для ДНР

Лідер самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко заявив, що не хоче будувати відносини з Києвом на умовах, що підконтрольні сепаратистам території є частиною України.

Про це він сказав на прес-конференції у Донецьку, повідомляє ipress.ua/.

За його словами, ДНР - не автономія та федерація, а окрема держава.

Водночас Олександр Захарченко сказав, що представники ДНР повинні побудувати добросусідські та партнерські стосунки з Києвом.

На його думку, важливо, щоб українська влада поважала "незалежність" регіону.

Мінські угоди щодо врегулювання конфлікту передбачають, що окремі райони Донецької і Луганської областей отримають особливий статус в складі України.

Лідер ДНР у своїй заяві про незалежний статус не пояснив, як це співвідноситься з домовленостями, які він підписав у Мінську.

Особливий статус

Раніше представник ДНР Денис Пушилін заявляв про можливість широкої автономії регіону в складі України. За його словами, це можливо у випадку, якщо це не шкодитиме інтересам "республіки", і якщо українська влада виконуватиме мінські домовленості.

Представники самопроголошеної Луганської народної республіки також заявляли, що готові обговорювати можливість власної автономії, але після виконання мінських домовленостей.

Раніше представники самопроголошених республік заявляли, що підготували свої поправки до Конституції України.